04 Mayıs 2009

Murph Direnemedi, Higgins Champio(n)



"Evet, ne dediysek o" gibisinden spor basınımızın uydurma manşetlerinden atmak isterdim ama o kadar da değil. Fark 3'ün üstüne çıkmaz dedik çıktı, Murphy alır dedik Higgins show yaptı, daha ne olsun :) 3. session sonunda skor 16-8. Yalnızca 2 frame'e ihtiyacı var 2007 Dünya Şampiyonu'nun 3. kez bu ünvana ulaşabilmesi için.

Maça çok hızlı bir giriş yapan dilini fazlaca kullanması itibariyle şahsım tarafından "Snooker'ın Jordan'ı" ünvanını kazanmış kişilik olan Higgins ilk 3 frame sonunda oyunu 3-0'a getirmişti bile. Derken Murphy ard arda 4 frame alarak durumu 4-3 yapsa da ilk session 4-4 berabere sonuçlandı. Maçı koparan ise 2. session'da İskoç oyuncunun yakaladığı seri oldu. 8 frame'in 7'sini alarak 11-5 ile kapadı günü Higgins ve neredeyse şampiyonluğu garantileyerek ayrıldı ilk günün oturumundan. Muhtemelen Murphy bile bu noktadan maçı çevireceğine inanmıyordu bu noktadan sonra.

Son oturum bir formaliteden ibaret artık, sadece işi resmiyete dökme çabasından daha öteye gitmeyecek. Keşke daha çekişmeli bir final izleyebilseydik, oysa Şampiyona geneline baktığımızda çok güzel gidiyordu her şey çok iyi maçlar izledik. Final biraz hafif kaçtı bu güzelliğe bence.

Başlıkta klasik oldu, ayıp olmasın diye "n" yi parantez içine aldık, kime mi Murphy'ye tabiki. Yoksa o parantez bile fazla şu aşamadan sonra. Bu arada "ahmblt" a da selam olsun yaptığı doğru tahminden mütevellit :)

1 yorum:

Bolat dedi ki...

:) Tsk ederim selam icin...

Ben turnuva baslamadan evvel Higgins tahmininde bulunmustum, bahis oynasam epeyce birsey kazanirdim valla

http://ahmet-in-yeri.blogspot.com/2009/04/hazir-misin-ronnie.html