05 Mayıs 2009

Trabzon'a Galatasaray Modeli

Geçen sezon 20 küsür oyunculuk transfer hareketliliği ile sezona başladı Galatasaray. Ligin ilk haftalarında fırtına gibi esti, uzun süre lider olarak yoluna devam etti. İlk yarıyı zirvenin ortağı olarak bitirdi. 2. yarıda ard arda alınan kötü sonuçlar ve yavaş yavaş zirveden uzaklamaya başlanması, ardından ligin son 6 haftasında Kalli'nin istifası, görünürde Cevat Hoca'nın ama arka planında kimin kontrolünde olduğu belli olmayan bir takım idaresi... Bu tablo altında son 4 haftaya liderin 3-4 puan gerisinde girilirken ard arda alınan galibiyetler ile gelen şampiyonluk.

Benzer filmi Trabzonspor izletiyor bu sene, sanki farklı bir yönetmen tarafından çekilen ama ana hikayesi korunan bir vizyon sineması gibi. Lige 20'den fazla yeni oyuncuyu kadroya katarak başlama, ardından ilk yarıda oldukça parlak bir performans ve lider ile aynı puanda bitirilen bir 16 hafta. Derken 2. yarıda başlayan düşüş ve zirveden kopmaya başlayan bir takım. İşte tam bu anda Ersun Yanal ile ayrılan yollar, PAF takım hocası bir emektara (Ahmet Özen) takımın emanet edilişi ve son 4 haftaya girilirken lider ile aradaki 4 puanlık fark.

Farklı kahramanların oynadığı bir oyun sanki. Belli ki Trabzon yönetimi geçen sezon Galatasaray'a sadece 1 şampiyonluk kazandıran ama buzdağının arkasında kulübe en az 2 yıl kaybettiren şampiyonluğun formülünü uygulamaya karar vermişler. Sadri Şener vizyonlu bir başkan havası çizmişti geçen haftaya kadar, şu an takımı Galatasaray'ı örnek almış görünürken belli ki O da bir "loser" olmaya aday Adnan Polat'ın yolundan gitmeye niyet etmiş. Bu yolun sonu pek aydınlık değil ya , neyse...

Hiç yorum yok: