30 Mayıs 2009

Ferhat Öztorun & Zafer Yelen Transferleri Üzerine



Gerets'in Türk Futbolu ve Galatasaray'a attığı kazık olarak kalacak 2 oyuncudan biriydi Ferhat Öztorun. 1 hafta önce beklerinde Ergün ve Cihan'ın oynadığı takım Fenerbahçe karşısında uzun zamandır forma giymeyen Uğur ve Ferhat 2'lisi ile sahaya sürmesi neredeyse kaybettirecekti bu yeteneği. Uğur, kaybettiği güvenini Kayseri'de kazanıp yapıştı formaya, Ferhat ise Hakan Blata transferinde takas malzemesi olarak gönderildiği Manisa'da parlattı kendini. Bugün biri Galatasaray'da forma giyerken diğeri artık Trabzon semalarında uçacak.

Volkan Yaman gibi bir yeteneği (!) Galatasaray'a kazandıran yüce futbol bilginlerine inat devam etti yoluna Ferhat. Avdullah Avcı'nın 17 yaş altı Milli Takımı ile Şili'de oynanan Dünya Şampiyonası'nda çok dikkatimi çekmişti, tek endişem fiziğinin zayıf olmasıydı. Manisa performansını takip etmediğim için ne durumda olduğu konusunda detaylı bilgi veremeyeceğim ama sürekli forma giydiğini biliyordum. Cale ile çekişeceği Trabzon'da eğer bir gelişim kaydetmişse geçen 2 yılda, formayı bile kapabilir. O'nun bu performansı da Yaser, Ferdi, Volkan ve türevlerine para veren GS Yöneticileri'ne gerekli kapağı yapar zaten.

Zafer de adından 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda ki performansı ile bolca bahsettiren, geçen sezon transfer döneminde Lincoln'ü yedeklemesi amacıyla Galatasaray'a alınmasını istediğim genç yeteneklerden biri. Orta sahada hücuma dönük oynayabilen ve toplara iyi vuran bir isim, etkili frikikleri de var doğal olarak.

Trabzonspor transfer mevsimini erken açtı. Yaptıkları 2 trasnfer de gayet yerinde. Hem sol bek hem de orta sahanın ortasında hücuma yönelik oyuncu konusunda kadroda bariz eksiklik vardı, bu açıkları kapamaya yönelik hamleler ile gelecek sezona daha sağlam girme yolunda önemli adımlar atmaya başladılar.

Hiç yorum yok: