04 Mart 2009

Soru İşaretleri???

3 maç oynuyorsun ve toplamda 2 gol gönderiyorsun rakip filelere. Daha sonra kışın ortasında günlük güneşlik bir havada karşında kendinde kat kat aşağıda bir takım buluyorsun ama gol atamadığın gibi rakibe 2-3 net gol pozisyonu veriyorsun.

Aradan 2 ay geçiyor, yerden yere vurulan Fenerbahçe senin o 2 gol attığın takıma 2 maçta 7 gol atıyor. Trabzonspor, Antalya'da sadece 1 gol atmasına rağmen 5-6 net poziyonu harcayıp rakibi kalesine bile yaklaştırmıyor.

Yok arkadaş, bugüne kadar kendimizi avutmuşuz. Galatasaray, UEFA maçları dışında futbol oynamamış. Sadede yerden pas yapmış, ayağa oynamış. Fakat daha önce yazdığımız gibi sadece Lincoln olmadığı zaman bile pozisyona girmekte zorlanmış, orta sahasında mücadele eden adamların bolluğuna rağmen rakiplere pozisyon vermekten uzak durmamış.

Bazen geride kalanları, yukarıdan bir bakış ile daha iyi değerlendirebiliyorsunuz. Galatasray için de bir çok eksiklikten bahsettik, bir şeyler eksik dedik. Gerçekten de öyleymiş, 4 attığın Beşiktaş maçında bile eksilerin artılarından daha fazlaydı demek ki tesadüf değilmiş. 6 puan kaybettiğin takımların foyaları meydanda işte. Demekki sürekli dillerde "Biz iyi takımız" lafı ile dolaşmak 5 para etmiyormuş, bireysel olarak iyi oyuncuların olsa da, 1'i eksildiğinde gol pozisyonuna girmekte zorlanıyorsan ya da Ayhan, Barış, Topal ile birlikte 4'lü defans bir arada oynarken rakibe net gol pozisyonları veriyorsan orada bir eksiklik vardır.

Evet, bu takımın bir taktik disiplini yokmuş. Sahada aslında ne yaptığını bilmeden oynuyormuş zamanla daha net oturuyor parçalar. Haa ben bu oyuncuların toplamının bireysel özellikleri anlamında özellikle orta sahada oyunun iki yönünü oynayan oyuncuların sayısının azlığındna dolayı takım oluşmasında da eksiklikler yaşayacağını söyledim hala aynı fikirdeyim ama o noktaya gelene kadar aşılması gereken daha önemli mevzular varmış. Bülent Korkmaz'ın yapacağı en önemli şey de bu aslında. Taktik ve mücadele olarak maçtan kopmayan ve oyunun her dakikasında aynı kararlılığı gösterecek bir oyuncu topluluğunu varlığını hissettirmek taraftarlara, bunu başarırsa çok yol kateder nitekim ziyadesine de grek yok şu anda.

Hiç yorum yok: