28 Mart 2009

Özgür Can Özcan



PAF Ligi'nde attığı goller ile geleceğin yıldızları arasında gösteriliyordu. Galatasaray'ın şu an A Takımı'ndan yalnızca Uğur ve Arda'nın olduğu altın 87-88 jenerasyonunun ürünlerinden Özgür Can. 2003-2004 sezonunda forma giymeye başladığı PAF Takımı'nda özellikle 2005-2007 yılları arasında 20'nün üstünde gol atmayı başardı. A takımda ilk forma şansını 2005-2006 sezonunda Gerets'in teknik direktörlüğünü yaptığı takımda Türkiye Kupası maçlarında buldu. Hatta ilk Mersin İdman Yurdu maçında gol atmayı başarmıştı.

2006-2007 sezonununda 87-88 jenerasyonunun vitrin maçı olan Monchengladbach karşılaşmasında o gençlerin göz dolduran performanslarını sundukları sahnede maçın tek golünü atan isimdi. O sezon A takım kadrosunda da olmasına rağmen sezonun ilk yarısında PAF Takım maçlarında izledik kendisini. İkinci yarıda da Kayserispor'a kiralandı. Burada forma giydiği 6 karşılaşmada 6 gol kaydetti.

2007-2008 sezonunda da yaz kampında forma şansı buldu. Sezona yine A Takım kadrosunda başlasa da forma şansı bulabileceği bir takım arandı ve devre arasında Gaziantepspor'a gönderildi. İlk Beşiktaş maçında ilk 11 şansı bulsa da sezonun geri kalanındaki maçlarda oyuna sonradan dahil olan isim oldu.

Bu sezon yaz kampına dahil olmadı ve Bank Asya takımlarından Sakaryaspor'da sezona başladı. İlk 5 karşılaşmada gol sesi çıkmasa da kendisinden sonraki haftalarda vitesi arttırdı ve 28. hafta itibari ile 15 gole ulaşmış durumda. Bu istatistik ile bile başlı başında Galatasaray'a gelecek seozn için göz kırpıyor.

Galatasaray'da lk forma şansı bulduğu zamanlardan beri takip etmeye çalıştığım oyunculardan biridir Özgür Can. Zaman zaman ilk 11'de izleme fırsatı buldum. Bir çok taraftar gibi genç bir oyuncunun patlama yapma ihtimali bile heyecanlandırır beni. Bu nedenle farklı gözle izlemeye çalışırım onları. Özgür Can için de daha önce blog da bir kaç cümle yazmıştım bu sezon canlı izleme fırsatı bulduğum Sakaryaspor - Gaziantep B.B. maçının ardından. Geçmişten beri biriktirdiğim düşüncelerin örtüştüğü o karşılaşmanın ardıdan Özgürcan için "Galatasaray'da bir geleceği olacağını düşünmüyorum, çok hareketsiz ve ağır bir oyuncu" yorumunu yapmıştım. Bugün hala arkasındayım bu görüşlerimin ama 15 gol atan bir oyuncunun da gelecek sezon Galatasaray'da en azından deneme şansını bulması gerektiğini düşünüyorum. Tüm olumsuz görüşlerime rağmen kazanılma ihtimali olan bir oyuncu için bu şansın verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Eğer Bülent Korkmaz önümüzdeki sezona başlama fırsatı bulur ise Özgür Can muhtemelen kadroya dahil edililir. Yoksa yabancı bir hoca gelir ise yeniden yöneticiler olaya müdahale etmeden o kapıdan içeri girmesi zor, çünkü kendisi hakkında bilgi sahibi olmayan birinin O'na forma vermesi zaten beklenemez.

Şu an şartlar Özgür Can'ın lehine görünüyor. Bülent Korkmaz sezon sonunda takımda kalabilir ise Galatasaray'da forma giyme adına kendisine yeni bir fırsat kapısı açılacak gibi görünüyor .
Not: Resim, 2006-2007 sezonu yaz kampında yapılan M.gladbach kaşılaşmasından. Arkada silueti grülen diğer futbolcu da Okan Buruk.

Hiç yorum yok: