22 Mart 2009

Galatasaray-Eskişehirspor Maç Öncesi

Ligin belkide en kritik maçı Galatasaray için. Rakiplerin 10 puan kaybettiği haftada, alıncak bir 3 puan ile toplamda 13 puan alınmış olacak ki liderin sadece 1 galibiyet gerisinde yer alacaklar. Eskişehirspor ise UEFA yorgunundan en azından 1 puan almanın hesaplarını yapıyor.

Maç öncesi ik dikkati çeken Eskişehir'in, Galatasaray savunmasına ters gelecek 2 adamın bir arada bulunduğu bir hücum hattına sahip olması. Gerek Youla gerekse de Batuhan çok dikkat etilmes gereken adamlar. Bu isimlerle mücadele etmenin en önemli yolu defansı bu ikili ile baş başa bırakmaktan ziyade bu isimlere ile orta saha arasındaki bağlantıyı kesebilmek. Grek orta sahada gerekse de kanatlarda önemli bir mücadele ortaya koyması gerekiyor bu noktada Galatasaray'ın.

Galatasaray'ın başını ağrıtabilecek diğer bir nokta da Lincoln'süz bir kurgu ile sahaya çıkılacak olması. Bu takımın Lincoln'süz oynadığı maçlarda pozsiyon üretmekte zorlandığını defalarca yazdık buna bir de iki formsuz ismi ekleyince çekilebilecek sıkıntıları maç öncesinden tahmin etmek hiç de zor değil.

Eğer Galatasaray klasik 4-4-2'yi yansıtmak için çıkarsa sahaya yukarıda bahsettiğimiz pozisyon sıkıntılarının üstüne bir de Arda ve Kewell'a binecek yükü ve 60. dakikadan itibaren yaşanacak muhtemel yorgunluğu düşününce pek de iy bir senaryo çıkmıyor ortadaya.

Bu akşam Bülent Korkmaz'ın neler yapabileceği konusunda net işaretler görmek adına önemli, sıkı bir sınav verecek. Umarım Lincoln'e muhtaç duruma düşmez ki ben böyle olacağını düşünüyorum işte o zaman 10'dan çıkıp oynamasını ve bir şeyleri değiştirmesini beklemek zorunda kalacaktır. Bu durumda geçmişde pek iyi sonuçlar alındığı görülmedi ama keşke böyle bir durum yaşansa da Lincoln çıkıp maçı Galatasaray'a getiren isim olsa ve bazı şeyler daha net anlaşılsa.

Ben senaryoyu yazdım, son kısmın tutup tutmayacağını bilemiyorum ama zor bir maç olacağı konusunda şüphem yok.

Hiç yorum yok: