19 Mart 2009

Çeyrek Final'e 2 Bilet

Çeyrek final bileti alan ilk 2 takım belli oldu. Sahalarında nispeten avantajlı skorlar alan Werder Bremen ve Marseille, deplasmanda aldıkları beraberlikler ile turu geçen taraf oldular.

Bremen, ilk maçta almış olduğu 1-0'lık skorun avantajın yanına ilk yarıda attığı 2 golü de ekleyince turu neredeyse garantilemiş oldu. 2. yarıda Saint-Etienne'in attığı 2 gol sadece maçı berabere bitirmek adına bir teselliden öteye gitmedi.

Ajax ise 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Marseille'yi ağırladı sahasında ve 90 dakika ev sahibinin 2-1 üstünlüğü ile bitince uzatmalara gidildi. Uzatmaların son dakikasında Fransızlar'ın attığı gol sonrası Ajax'ın yapabileceği bir şey kalmamıştı artık, resmen öldürücü darbeyi sonda saklamıştı Marseille. Ligdeki istikrarsız gidişin ardından UEFA'dan da elenmek Van Basten'i sıkıntıya sokacaktır muhtemelen.

Bugün geriye kalan diğer 6 çeyrek finalist belli olacak. En avantajlı şekilde Manchester City çıkacak Aalborg deplasmanına ilk maçta aldığı 2-0'lık galibiyetin de güveniyle. Diğer 5 maçta ise her türlü sonuç çıkabilir. Akşam sonuçlar netleşinde genel bir değerlendirme yaparız artık...

Hiç yorum yok: