14 Eylül 2008

Guardiola Ne Zaman Barça' layacak?


Racing maçına başlayan yukarıdaki 11'e bakarken ilk gözüme çarpan 2 sene öncenin Şamp. Ligi şampiyonu olan kadrodan sadece 4 oyuncunun sahada olması, o kadrodan 5 oyuncunun da kulübede oturması. Guardiola, genç takımdan gelmesinin etkisiyle olacak Pedrito, Busqets gibi oyuncuları 11'e oturtma konusunda tereddüt yaşamamışa benziyor.

Maçın en dikkat çekici iki istatistiği var: Topa Sahip Olma Oranı : Barca %75 - Racing %25 İsabetli Pas Sayısı: Barca 532 - Racing 129 . Maçın sonucunu bilmeyen birine bu istatistikleri vererek skor tahmini yapması istense muhtemelen 2-3 farklı bir sonuç söyleyecektir. 1-1 lik sonuç bu öldürücü istatistiğin sonuca döndürülmesi noktasında yaşanan sıkıntıyı ortaya koyuyor aslında. Bu sonuç da orta saha yaratıclığı anlamında sıkıntı çeken bu takımda Iniesta ve Messi'yi vazgeçilmez kılıyor. Başka dikkati çeken nokta da Sevilla zamanından beri sağ açık mantelitesi ile bek oynayan ve Uğur Boral'ın bunu çok net biçimde kendisine gösterdiği Alves'in bu mevkide olması zorluk derecesi yüksek maçlarda iyi bir sol kanat organizasyonuna sahip takımların Barcelona'nın başına iş açacağı ğerçeği.

Barcelona taraftarı şüphesiz lige yapılan başlanıçtan memnun değil ama Guardiola'nın taraftarı mutlu etmek için 1 hafta beklemesine de gerek kalmayacak. 2 gün sonra Sporting maçı hünerlerini sergilemesi için onu bekliyor olacak!

Hiç yorum yok: