17 Eylül 2008

Göz Hakkı


Şampiyonlar liginin 16 Eylül gecesi oynanan ilk maçlarında atılan toplam 22 golün arasından 3 tanesine ayrı parantez açmak gerekiyor.

* Steven Gerard (Marsilya 1-1 Liverpool) : Ceza sahası dışından sadan sola tam çapraza vücuda belli bir dönüş açısı vererek vurulan topun kalecinin üstünden ağalara süzülüşünün ardından bir kaç dakikalık saygı duruşu az bile gelirdi.

* Fernandinho (Basel 0-1 Shaktar) : Prekazi'nin Monaco'ya attığı o enfes golün orta sahaya göre simetrisini alın ve o topun yerden 1.5 metre yükselerek ağlarla buluştuğunu düşünün. Evet, işte aynen öyle oldu. Nasıl gol ama?

*Juan Culio (Roma 1-2 Cluj) : Sağ taraftan süzülerek gelen topa penaltı noktasının 1 metre sol çaprazından sol vole ile sağ köşeye doğru yapılan kusursuz bir vuruş, bir golden öte Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan bu Romen takımının ilk maçında elde ettiği galibiyeti belgelemesi anlamında da çok şey demekti.

Maç başına 2.6 ortalama ve sadece 1'inin golsüz bitmesi iyi sayılabilecek bir başlangıç. Tabiki sadece istatistikten ibaret bu rakamlar, hiç bir zaman maçtan alınan esas lezzeti yansıtmıyor bizlere...

Hiç yorum yok: