21 Eylül 2008

Chealsea vs. Manu



Deco ve Scolari ile çok daha farklı bu sene Chealsea. Özellikle Scolari'nin kulübede oluşunun Mourinho sonrası o ağırlığı, "ben buradayım" ı hissetmekte zorlanan oyucular için iyi bir kapı olacağından şüphem yok. Makalele'nin yokluğunda Mikel Obi'nin o dinamizmi ile ön liberoda yeterli katkıyı yapacağı görülüyor. Geçen sene bence en çok sıkıntı çektikleri hatta Avram Grant'ın Belletti'nin varlığına rağmen Essien ile çözmeye çalıştığı sağ beke orjinal bir sahip de bulunmuş durumda : Bosingwa. Drogba'nın yokluğunda Anelka'da ileri uçta takımın yıpratıcı gücü, fakat genelde ilk golleri atma konusunda sıkıntı yaşıyor. Genellikle takımın skor farkını arttırdığı rahat anlarda gol atıyor. Bugün Chealsea'nin atacağı muhtemel gollerde orta saha oyuncularının imzalarını görmek çok daha olası.

Manchester ise 2004 Şubat ayından bu yana 84 maçtır kendi evinde kaybetmeyen Chealse'nin bu serisine bir son vermek istiyor. Manchester'ın seri sonlandırma konusunda sabıkası olduğunu biliyoruz ayrıca. Şöyle 2004 yılına dönersek 50 maçtır yenilmeyen son şampiyon (2003-2004) Arsenal'in ritmini bozan, tepe taklak oluş sürecini başlatan mağlubiyete Old Trafford'da imzayı çakmışlardı. Muhtemelen bu sene Manchester'da büyük bir gol artaklığı kuracak Ronaldo - Berbatov ikilisinin de sahne aldığı maç olacak, ha perdeyi nasıl kapatırlar ilk maçta o konuda biraz soru işaretlerim var fakat ilerleyen dönemde bu ikiliden "çok güzel hareketler bunlar" dedirtecek çok şey göreceğiz eminim.

Evet heyecanlı bir maç bizi bekliyor, Premier Lig bir güzelliğini daha sunuyor bizlere. Son finalistlerin karşılaşmasında Mayıs ayının tersine ibre bu kez Chealsea'den yana duruyor.

Hiç yorum yok: