17 Eylül 2008

Aguero aldı götürdü...

PSV Eindhoven 2. torbadan girmesine karşın 3. ve 4. torbada yer alan bir çok takımın ağzı sulanarak istediği takımlarda biriydi. Öte yandan Atlethico'da 4. torbaya düşüşü itibariyle diğer torbadaki takımların Fiorentina ile birlikte grubunda görmek istemeyeceği takımlar arasındaydı.

Maç öncesinde Athletico favori görünüyordu, nitekim çok fazla zorlanmadan üstelik deplasmanda oynarken Şampiyonlar Ligi'nde sezonun açılış golünü atarak 3-0 galip gelmeyi bildiler. Gruptan çıkarak Şubat - Mart aylarını görmeleri ve 2. turda 1. torba dan çekecekleri rakiplerine bağlı olsa da çeyrek finali oynamaları şu anki görüntü ile normal görünüyor.

Bu galibiyetten bahsederken Sergio Aguero nam-ı diğer Kun Aguero'ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Kısa boyuna rağmen güçlü fiziği, hızı, ceza sahası içinde ve dışında etkili olabilme yeteneği ile şu an dünya futbolunda Messi ile birlikte izlenmesi en fazla zevk veren futbolcu. Defansın arasına sarkışı, süzülüşü tek kelimeyle "insan değilsin sen" dedirtiyor adama. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, şu an için 60 milyon euro değer biçiliyor bu yaratık için, sezon sonuna kadar bu fiyatı muhtemelen arttıracaktır. Bu fiyatla yıllardır Barcelona'nın transfer yapmadığı düşünülürse ilk olarak Real Madrid'in talip olacağı düşüncesi yanlış olmaz sanırım. Aralarındaki rekabet düşünüldüğünde Madrid şehrinin diğer takımına transfer olmak için iyice düşünmek zorunda Aguero. Şu an için Athletico'da kalma ya da zengin "football manager" meraklılarının durak noktası İngiltere'ye transfer olma şeklinde bir yol izleyeceği şeklinde bir tahminde bulunarak sezon sonunun beklemeye koyuluyorum.

Hiç yorum yok: