14 Eylül 2008

Kanatsız Cimbom

Tam olarak kimin klasik cümleleriydi, sanırım Ömer Üründül'e aitti : "Dripling yapan, çizgiye inip orta yapan" ifadeleri. mutlaka çok kişi kullanır bu tabirleri, ama Üründül kadar kimse klasik haline getirmemiştir herhalde. Zaten yıllarca futbolu hep aynı cümlelerle bir çok kişiye göre çok daha başarılı bir şekilde yorumlayabilmiştir. Asıl konu elbette Üründül değil, spor yazarımızın ifadelerinde belirttiği tanımlamada bek adamları aslında. Hakan Ünsal , Ergün Penbe, Capone sonrası bir türlü bulunamayan Orhan Ak ve Cihan'ın ayrılması sonrası "tamam bu kez bulacağız" denilen, fakat bir türlü dolduramayan kanatlar ve yaşanan sıkıntılar.

Sağ kanat için Uğur'un aranan kan olduğu fikri yavaş yavaş beyinlerde yer etmeye başlamışken yaşanan o talihsiz sakatlık "altın bulmuş madenci" mutluluklarını bitirdi Galatasaray'lıların. Sabri, Barış, Linderoth hiç bir zaman ilaç olamazdı o bölgeye, sadece emanete bir süre göz kulak olmaları beklenebilirdi onlardan. Şu an sağ bek sahipsiz bir şekilde gerçek sahibini bekliyor gözleri yaşlı, ama sahibin ne zaman dönecebileceğini sağlık ekibi biliyor mu orası soru işareti işte. Serkan'ın alınması o bölgeye bir hareket ve kalite getirebilecek mi, onu da zaman gösterecek.
Sol bek'in hali bence içler acısı. Ünsal ve Penbe mumla aranıyor şimdi. 95-2004 arası neredeyse 9 yıl sorun yaşanmayan bir bölgede Hakan Balta ve Volkan Yaman'dan medet ummak yukarıdaki 9 yıllık dönemi yaşayan gözler için elbette nafile çaba olacaktır. Üründül'ün tanımlamalarını duydular mı bilmiyorum ama bu tanımlamalardan bu kadar uzak olarak nasıl bek olunacağını sormak lazım mevkinin sahiplerine. Driplingsiz, ortasız, sadece tek pas yaparak bek olunmayacağını bu oyuncuları transfer edenler göremediler mi acaba? Alparslan'ın ne kadar faydalı olacağı da yine zamana bırakılması gereken bir mevzudan daha öte değil şu an.

Kanatsız ya da sadece bek olarak düşünürsek her iki kanadının bir bölümü yara almış bir organizasyonun kendilerine şifa verecek o "ayakları" beklemekten başka çaresi görünmüyor şu an özetle.

Hiç yorum yok: