06 Ağustos 2009

Rafa Benitez'in Şampiyonlukla İmtihanı



Liverpool cephesinde beklentiler gittikçe artıyor, 19 yıllık hasretin ne zaman sona ereceği cevabı beklenen en büyük soru olarak duruyor. Bu artan soruların tek muhatabı var aslında: Rafa Benitez. Anfield Road'da 5 senesini dolduran İspanyol teknik adamın Ada'da geçirdiği yıl sayısı ile orantılı olarak kendisinden beklentilerin de arttığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Muhtemelen bu yıl geçirdiği en zorlu sene olacak ve olası bir hedeften sapma kendisinin de Liverpool'daki geleceğini etkileyecek. Peki bu umutlar, beklentiler ne kadar karşılık bulabilecek, 20. yılda Anfield bir şampiyonluk kupası görecek mi?

Şu ana kadar kulüpteki transfer hareketlerine bakılınca kadroya sağ bek Glen Johnson ve Xabi'den boşalan pozisyon için Aquiliani'nin katıldığını görüyoruz. Buna karşılık Albeloa, Alonso, Sami Hypia, Pennant gibi isimler ile yollar ayrıldı. Arbeloa ve Xabi Alonso'nun pozisyonlarını doldurmak için 2 yeni takviye yapıldığı görülüyor. Yani kadroyu daha da derinleştirme amacıyla yapılan hamlelerden çok, eksilen bölgelerin eski gücüne kavuşturulması mantığıyla yapılmış hareketler olarak göze çarpıyor.

Bu noktada aslında sadece şöyle bir bilgi bile vermek Liverpool'un geçen sezondan farklı olarak kadro yapısı olarak nerelere geldiğini, neler yapması gerektiğini daha açık biçimde gösterecektir bizlere: Geçen sezon 38 Premiere League mücadelesinden yalnızca 14'ünde takımın attığı 77 golün 30'una imza atan Gerard-Torres ikili beraber forma giyme şansı bulmuşlar. Geçirdiği sakatlık nedeniyle 14 maçta Torres'in olmadığını ve yine Gerard'ın da sakatlık nedeniyle bir kaç maç forma giymediğini not olarak düşmek gerek.

Geçen sezon kaybedilen puanların bir çoğunda Torres'in yokluğu etkili olmuş ve Benitez bu durumdan ciddi biçimde dert yanmıştı. Bu psikoloji altında takımın ileri ucuna ve orta sahaya Gerard'a ek olarak ofansif zenginlik yaratacak bir isme ihtiyacı olduğu gün gibi aşikar olan bir takımın henüz bu mevkiler için herhangi bir girişimde bulunmamış olması gerçekten de çok ilginç. Şampiyonlar Ligi, Kupa derken 60'dan fazla maçın oynandığı da düşünülürse Liverpool'un geçen sene başını ağrıtan durumdan kurtulmak için takıma direkt katkı yapacak kalitede oyuncularla kadro derinliği oluşturması gerekiyordu ama...

Forvet ve orta sahaya ek olarak defansın göbeğinde de sıkıntı yaşanmaması için bir transfer yapılması ihtiyacı olduğunu döyleyebiliriz. Bu durumda 3 ayrı bölgeye yapılacak 3 takviye ile önümüzdeki sezon Lige damgasını vurabilir Kırmızılar. Yoksa Benitez'in geçmiş senelerde olduğu gibi ortaya attığı bahanelerin bu defa çok işe yarayacağını düşünmüyorum.

Hiç yorum yok: