16 Ağustos 2009

Bayern Munich 1:1 W.Bremen



Bayern 2'de 2 yaptı ama beraberliklerde! Yeni bir hoca ile yeni bir mantalitenin sıkıntısını çekiyorlar, zamana ihtiyaçları var. Özellikle de orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği hissettikleri aşikar ki Ribery'nin olmadığı dakikalarda tüm yükün Schweinsteiger-Hamit ikilisinin üzerine yıkıldığı ve her 2 oyuncunun da elinden geleni yapmasına rağmen tam olarak bu yükün altından kalkamadığı görüldü. Ne zaman ki Fransız işe el attı, takımın vitesi yükseldi üst üste pozisyonlar ve sonrasında beraberliği kurtaran gol geldi.

Maça etkili başlayan Bayern, ileride Klose ve Gomez gibi iki adamını kanatlardan gelen toplar ile beslemeye çalıştı. Sosa'yı da bu ikilinin arasına sokarak gol aradılar. Soldan Pranjic, sağ taratan ise Lahm ve Hamit ile ceza sahasına indiler ama isabetli pas oranı çok yüksek olamadı ve Bremen üzerinde bir baskı oluşsa da golü getirecek düzeyde değildi. Orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliğinden dolayı dikine, defansın ortasına doğru hamle yapamadılar. Tymoshcuk top kullanmayı yana doğru yapıp, mücadele etmeyi daha ön planda tutunca hücumda orta sahanın vermiş olduğu destek otomatik olarak azaldı.

Bayern'de durum böyle iken Werder'in geçen senenin çok daha gerisinde olduğunu söylemek haksızlık olmaz. Diego'nun gidişinin orta saha organizasyonlarında takımı sıkıntıya sokacağı açık. Çünkü Brezilyalı, top dağıtan, adam eskilten, şu atan çok yönlü bir orta saha oyuncusu iken, şu an hem Mesut hem de yeni transfer Marin bu katkıyı yapabilmekten uzaklar. Mesut'un oyun içerisinde devamlılığı yok, Marin ise fizik olarak çok zayıf bir de buna ileride Sonago'nun yapacaklarına bakan bir ileri uç eklenince gelen gole şarşımamak elde olmuyor. Tam "Werder bu oyunla gol falan bulamaz" derken Mesut'un golü geldi. Bu golün organizasyon sıkıntısı çeken Bayern'i zorlayacağı açıktı.

2. yarıda önce Klose- İlic, daha sonra da Sosa-Ribery değişikliği ile oyunun kontrolü tamamen Bayern'e geçti. Klose-Gomez gibi daha hareketsiz ve benzer tipte iki oyuncudan birini alarak İlic'in hareketli yapısında yararlanmak ve Ribery'nin takımın hücumdaki yaratıcılığını kullanmak yazının başında bahsettiğimiz vites artışını kaçınılmaz hale getirdi hele ki karşısınızda böylesine etksizi bir Werder Bremen varken. Üst süte gelen pozisyonlar sonunda Gomez ile golü getirdi ve kalan 20 dakikalık sürede galibiyeti elde edecek pozsiyonlar da buldular ama Wiese tek golü yeterli görmüş olacak ki sonrasında kaleyi kapatan isimdi.

Bremen'de Borowski'nin ve defans hattının dirençli oyunuydu takımı ayakta tutan, bunun dışında etksizi bir orta saha ve hücum hattı vardı sahada. Bayern'de ise Olic her türlü bu 11'de yer bulmalı ve Ribery'nin sakatlanmaması için de bolca dua edilmeli yoksa bu tip çok maç yaşar Van Gaal ve ekibi.

Hiç yorum yok: