02 Ekim 2010

Ramos'un Ukrayna Macerası
















Juande Ramos 2007 sonrasındaki başarısız tablo sonrası sadece bir Sevilla efsanesi olarak kalmaya mahkum gibi görünürken belki de bunu tersine çevirme adına en önemli ve kritik hamlesinin başında. Ukrayna Ligi'nde 3. sırada yer alan Dnipro Dnipropetrovsky ile 4 yıllık sözleşme imzaladı İspnayol Teknik adam.

Sevilla öncesinde pek de parlak olmayan teknik adamlık kariyerinde 1998-2001 arasında Real Vallecano (118 maç 44 galibiyet 40 mağlubiyet), 2001-2002 arasında Real Betis'de 15 galibiyet 9 mağlubiyetlik performanslar segiledikten sonra 2002 yılında 5 maçlık Espanyol serüveni ve ardından 2003-2004 yıları arasında Malaga'da 38 maçta 15 galibiyet ,17 mağlubiyetlik bir perfomans izledik Ramos'un takımlarından. 2005 senesi ise onu kariyerinin zirvesine taşıyan yolun başlangıcıydı, 2 senelik macerada ard arda 2 UEFA Kupası'nı kazandırmayı başardı İspanyol ekibine. Ligi de Şampiyon Real Madrid'in 5 puan gerisinde 3. sırada tamamladı 2. sezonunda.

Ardından müthiş beklentiler ile gidilen Premeiere League ve Tottenham'da ilk sezonunda kulübe 1999'dan beri ilk kupasını (Carling Cup) kazandırsa da 2. sezonun başında biten beraberlik sonrası Schuster'den boşalan koltuğa Real Madrid'de yerleşme ama sezon sonunda görev Pellegrini'ye teslim ediş. Sezon başında adı Beşiktaş ile de geçti ama bir futbolsever olarak Siyah-Beyazlı ekibin başında görmek istemediğimi yazdım, futbol hayatındaki belki de en kayda değer başarısını 12 senelik dikkate alınacak dilimin sadece 2 yılında yaşamışsa bir teknik adam oturup iyi düşünmek lazımdı, zira Schuster ile çok akıllıca iş yapıldı.

Kendi sitesinde Ukrayna ekibinin çok ciddi bir proje ile geldiğini yazmış Ramos, muhtemelen yeniden yapılanma adına hem para hem de oyuncu potansiyeli vaad ediyordu bu proje nihayetinde de 4 yıllık uzun çalışma dönemi. Şu aşamada geri dönüş için iyi tercih olabilir ama öncelikle Lucescu ile başa çıkabilmesi gerek. Elbette futbolda kimya uyuşması çok önemli umarım başarı hikayelerini okuruz ama ben pek ihtimal vermiyorum.

Hiç yorum yok: