19 Ekim 2010

Ne Olacak Bu Cimbom'un Hali?

















Şu andaki tablo görünen köy klavuz istemez kıvamında. Olay çok boyutlu, işin yönetim tarafı var, teknik heyete bakan yönü var, "hırsızın hiç mi yok" misali futbolcuların da sorumlulukları mevcut ve tüm bunların yanında tribündekiler de bir tarafındna tutuyorlar yaşanılanların.

Bu tablonun yaşanacağını yaz başından beri yazan, Galatasaray'ın ilk 4'e giremeyeceğini o zamanlardan beri iddia eden biri olacak en büyük hatanın Adnan Polat ve yanında futbolu yönetmekten aciz her kim varsa onlara ait olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Bir takım 4 senede ancak bu kadar kötü yapılandırılamaz, tam bir başarısızlık hikayesi. Tabiki bu düşüncenin nedenleri var, onları detaylı olarak yazacağım ama kurtuluş için en sonda yazacağım reçeteyi başta yazayım:

Ya Adnan Polat çıkıp ben ve yanımdaki sorumlular bu işi beceremedi yani futbol yönetimini yüzüne gözüne bulaştırdı diyecek ve futbol yönetimini gerçek manada yeniden yapılandıracak ve arkasına dönüp bakmadan orada yapılanları kendi koltuğundan izleyecek ya da en geç önümüzdeki mart ayında karşısında kim çıkarsa çıksın seçimi kaybederek yüzüne gözüne bulaştırdığı futbolu en azından daha kötüsü olamazdı diye bizleri bir umut rüzgarına kaptırmak üzere bayrağı başkasına teslim edecek.

Evet kurtuluşun 2 yolu var o da yukarıda, başka hiç bir şey kurtaramayacak Futbol Takımı'nın geleceğini. Asıl kahramanlar dışında kim giderse gitsin ya da kim gelirse gelsin değişmeyecek, göreceksiniz.

Yönetimin yanında 2 yılda ne kadro değişimini becerebilen ne de bu takımda forma giyemeyecek seviyesizlikteki oyuncuları ayıklayacak cesareti, değişim gücünü göstebilen teknik ekip de nasiplenecek elbet ama önce tepedekilerden başlamalı.

Futbolcular da işin içerisinde elbet ama futbol yönetimini Adnan Sezgin gibi yaptıkları (!) yapacaklarının teminatı olan birine bırakırsanız, takım içerisideki sorunlarıu-uyumsuzluğu ortadan kaldıracak sistemi kurması gerekirsen sevgisizlik tohumlarının mimarı olan şahsa bırakırsanız amatör şubeden farkınız kalmaz. Üstelik değerli futbol bilginimiz asla Floryanın o meşhur 5 kapısından birinden giremeyecek isimleri kadroya katma başarını gösterebiliyorsa diyecek bir şey kamıyordur artık.

Galatasaray formasını giymek bu kadar ucuz hale gelmemişti belki de tarihide. Yaser'ler, Ferdi'ler, Serkan Kurtuluş'lar, Volkan Yaman'lar, Servet'ler, Balta'lar hemen akabinde Mustafa Sarp'lar bu kulübn formasını 3 yıl gibi kısa bir zamanda ard arda ve çoğunlukla beraberce giyiyorsa geçmiş ola!

Detaylı yazıyı daha sonraya saklıyorum ama tablo vahim. Bana en çok acı veren bu tablonun geleceği o kadar açıkken orada baş sorumluların gözlerimizin içine baka baka başarı dolu hikayeler anlatabilmesi ve bunları görmezlikten gelmesi! Vallahi yatacak yeriniz yok sizin!!!

Hiç yorum yok: