08 Ekim 2010

Almanya-Türkiye Maç Önü

Hiddink'in sahaya süreceği kadrodaki 9 isim aşağı yukarı belliydi hatta 4-1-4-1 dizilişini de tahmin ediyorduk ama öyle 2 isim daha doğrusu öyle 2 isim-mevki ataması gördük ki oturup düşünmeden edemiyorum. Özer tercihi bir kademeye kadar sürpriz ama Sabri'nin sol bek de oynayacak olması çok daha fazlası.

Sağda Gökhan, solda Sabri gibi hızlı adamlar ile Podolski ve Müller'in koşu yollarını tıkamayı düşünmüş. Ağır savunma hattını düşününce mantıklı sayılabilecek bir tercih. Burada sağ bek performansı zaman zaman tartışılan Sabri'nin sol tarafta ne yapacağı önemli, çünkü her şeyden önemlisi kazanılmış bir alışkanlık ile yer almayacak sahada.

Orta saha tercihi ile topa sahip olmayı hedefliyor Hollandalı. Topa daha çok sahip olma isteğini sahada göstereceğiz muhtemelen ayrıca yaratıcı oyuncuların fazlalığı da bir avantaj olarak görülebilir. Burada en başta Özer'in sonrasında da Nuri'nin yapacağı katkılar takımın dengesini belirleyecek. Özer'in geriye yardımı önemli, çünkü Fenerbahçe'de çok aktif göremedik bu noktada.

Maç öncesi çok da eleştiremiyorum ilk 11'i. Gariplikler var ama bakalım Usta neler düşünmüş ve bunlar sahaya nasıl yansıyacak? Sahadaki hali bir görelim ona göre değerlendirmeyi yaparız. Yine de benim içimde maçın umduğumuz kadar zorlu geçmeyeceğine dair kuvvetli bir his var.

Dünya Kupası'nda Almanlar'ın orta sahası zayıf olan takımlara karşı çok kolay üstünlük kurduğu düşünülürse bu akşam o kadar da kolay olmayacak işleri. Hadi bakalım maç başlıyor, sonrasında devam ederiz.

Hiç yorum yok: