16 Ekim 2010

Bursaspor 2:2 Karabükspor

Birbirinin zıttı iki devre, müthiş tempo ile iştahları kabartan bir ilk yarı o açlığı bastırmak için önünüze konulan lezzet vermeeyn bir yemeüin getirmiş olduğu hayal kırıklığı. 35 dakikadaki 4 gol sonrasındaki 10 dakika da en az 2 gole gebeydi ama sonrasındaki 45 dakika beklentinin altında kaldı.

Volkan Şen affedilse bile hala kulağı çekiliyordu ki sahada değildi, yerine alt yapı kökenli İsmail yerleştirilmiş. En uçta Turgay, solda Ozan arkada futbol zekası ile dikkat çeken Batalla. Buraya kadar her şey normal gibi, hemen arkaya geçince defansın önünde Insua'yı görüyoruz. İlk topları alan, dağıtıcı rolünü üstlenen Arjantinli zaman zaman oyunu hızlandırarak rakib defansta eksik yakalanmasını sağladı, pozisyonlar gelse de son vuruşlarda yeterli bereci gösterilemedi.

Karabükspor'da ise gerçekten takımın çehresini değiştiren isimlerin başında gelen Cernat'a ayrı bir parantez açmak gerek. Takımın orta sadahaki hücum dinamosu, oyun zekası üst düzeyde.Attığı 2. gol bunun en net göstergesi.Bu sezon Emenike ile birlikte takımın sıralamada üst noktalara gelmesinde büyük katkı yapacakları açık. Oyundan çıkışı sonrası takımın hücum gücünün azaldığını ama yerine giren Şenol ile defansif direncin arttığını gördük.

Bursaspor'un ik yarıda Karabükspor orta sahasını çok hızlı geçmesi dikkat çekiciydi. Burada Karabükspor'un dirençsizliğinin yanında pas rafiğini belirli anlarda çok iyi oturtarak topu ileri hızlı taşıyan Bursaspor orta sahasının da payı büyük. 2. yarıda orta sahada daha dik duran, pres gücünü arttırmış Karabükspor'un biraz da yorulan Bursaspor'un ileri ucuna umdukları fırsatları vermediğini gördük.

Bursaspor neden kaybetti, takımda düşüş mü var peki? Aslında net bir düşüş olduğunu söylemek mümkün değil. Bursaspor'un puan aldığı maçlardaki temposuz oyunu kontrol altında tutmaya çalışan, çok bir şey oynamazken skora gidebilen yapısı ile kıyaslayınca ilk yarıdaki takım bu çizginin üstündeydi. 2. yarıda saha şartlarının ve ilk yarıdaki yüksek temponun etkisi ile yorulan takımdaki düşüş de pek anormal değildi. Oyuna giren Sercan'ın zaten oyun zekasının düşüklüğü ortada tek silahı hız iken geride iyi yerleşen bir takıma karşı pek etkili olması kolay değildi,üstelik sol gözünün üstünde duran bantın muhtemelen görüşü açısının yarısını kapattığı düşünülünce.

Bursaspor açısından en büyük eleştirim şöyle kilitlenmiş bir maçta bu sezon kadroya katılan oyuncuların takımı galibiyete taşıyacak adımları atacaklarına dair şüphelerin kafada oluşması. Nunez, Insua gibi oyuncuların zaman zaman tek başlarına bu sorumluluğu alacak oyuncular olması ya da Bursaspor'un en azından bu şekilde 1 oyuncuyu kadroya katmasını bekleridm ben hayal kırıklığına uğradım. Rotasyon zenginleştirildi diye cevap verenler olacak ama bir oyuncunun ortasyon oyuncusu olması için takıma katkı yapması lazım, yoksa Maldonado'da rotasyon oyuncu olarka isimlendirilebilir o zaman.

Emenike için iyi oynamadı şeklinde yazılar var ama 2-3 kişi ile baskı uygulanırken onları yıpratmak bile başarıdır.Maçtan sonra Ömer ve İbrahim'in hallerini iyi incelersek Emenike'nin katkısını daha net anlayabiliriz.

Yücel Hoca ne yaptığını bilen, ayağa pas yapan iy bir takım kurmuş. İlk yarıdaki gibi kolay geçilen bir orta sahanın üstüne set çekerlerse yolları açık!

Hiç yorum yok: