07 Haziran 2010

Lincoln-Üstünel Kavgası

Uzak diyarlarda eteğindeki taşları dökmeye başladı Lincoln. Galatasaray’da yaşanılanlara dair detaylar yavaş yavaş günyüzü görmeye başladı. En sıcak bomba Hamburg maçında 2 dakika once Nonda’ya alda at pasını verdikten sonra oyundan çıkarken Bülent Korkmaz’a “Fuck off” çekince, Haldun Üstünel’in soyunma odasında alkollü şekilde üzerine yürümesi.
Haldun Üstünel bu açıklamalar üzerine  "Dün ve önceki gün medyaya yansıyan Casio Lincoln haberlerini ben de ilgi ile izledim. Haber kısmen doğrudur. Doğru olmayan kısmı ise benim lincoln ile yaşadığım diyalog sırasında alkollü olduğumdur. Kesinlikle böyle bir durum sözkonusu değildir. Ama bugün de aynı şeyler yaşansa aynı tepkiyi veririm. Kimse Galatasaray'ın 25 yıllık efsane kaptanına, teknik direktörüne küfür edemez. Bizim yönetici olarak görevivimiz Galatasaray'ın değerlerine sahip çıkmaktır. GS teknik direktörü de bu değerlerin başında gelir. Hiç bir futbolcumluz teknik direktörümüze küfür edemez. Ederse gereken cevabı yöneticelerden alır.” Şeklinde bir açıklama ile kendisini savunmuş.
Olaya kim haklı diye yaklaşmatan ziyade genel futbol yönetim mantığı içerisinde bakınca hala koskoca şube’nin nasıl amatörce yönetildiği apaçık ortaya çıkıyor. Ortada hocaya karşı bir hakaret var ise bunu konuşacak, tartışacak ilk isim teknik adam olmalı. Bu konuya yöneticilerin el atması gerekiyor ise asla yeri soyunma odası olmamalı. Zaten Galatasaray’da futbolcular ile sağlıklı iletişim kurulabilmesi konusunda ciddi problemler olduğu aşikardı.
İşin başka bir boyutu da Haldun Üstünel’in olayı “ 25 yıllık efsane kaptan” düzlemine oturtarak büyük bir popülistlik içerisinde olmasıdır. Bu kadar yüce bir kavram olarak görülüyorsa bu sıfat o zaman bu hareketi yapan adamı 1 dk. bile tutmayacaksın kadroda, o an biletini keseceksin. Galatasaray’ın efsane kaptanına yapılan “hakaret” in bedelini soyunma odasında diğer oyuncuların önünde takım elemanlarından biriyle tartışarak sormayacak, gerekeni adabına uygun bir şekilde yapacaksın. Asıl yöneticilik budur, iş transfer sihirbazlığı yapmakla bitmiyor, hatta o işin küçük bir kısmı. Sen oyuncunu mental olarak hazırlayamazsan, sorunları ile ilgilenmezsen sezon sonunda alınan 5. likler 3. lükler “neden” ile başlayan cümlelerin yanında meze olur.
Benim gözümde Lincoln ne kadar hatalı ise bu davranışından ötürü Haldun Üstünel’de aynı derecede hatalıdır. Transfer ile uğraşmak dışında herhangi bir numarasını göremediğimiz ki o transferlerin de üstün koru araştırılmadan yapıldığı ortada, Futbol Şubesi Yöneticisinin asıl sorumluluğu takım içeriside sevgi- saygıyı tesis etmektir ama görüyoruz ki yapılanlar tam tersi doğrultuda. Bu akfayla yönetilne şubede 3. Lük bile başarı ya neyse…

Hiç yorum yok: