10 Haziran 2010

Kaçan Balık: Miroslav Stoch






















Başlığa uygun bir açılış yapalım, Miroslav Stoch transferinin özeti budur. Kaçan balık büyük olur, büyük olacaktır. Yaklaşık 3 haftadır uğraşılan ve belirli aşamaya gelmiş bir adamın Adnan Sezgin'in geçmişte Gökhan Ünal'ı kaçırdığı gibi küçük hesaplara yaparken ezeli rakibe kaptırdığı fikrine kaplıyorum nedense... Ya da futbol şubesinde iktidar kavgaları yapılırken ellerini arasıdna kayıp gittiğini düşünüyorum Miraslav Stoch'un.

Slovak oyuncu ile ilk tanışmam Fenerbahçe-Twente maçı için antu. com'da yazılan yorumlar sayesinde oldu. Fenerbahçeli taraftarlar "böyle bir kanat adamının takımlarına cuk diye oturacağından" dem vuruyorlardı. O zamandan beri de aklımın bir köşesinde durur, özel olarak da takip ederdim. Kesinlikle Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan kanat adamı olduğunu belirtmek gerek. Sol tarafta zaman zaman Özer'in oynadığını düşünürsek ihtiyacın büyüklüğü daha net ortaya çıkar zaten.

Galatasaray tarafında sol tarafta oynayacak oyunculardan dem vurulacaktır ama Stoch'u Kewell-Arda
ve hatta Geovanni'den daha farklı kılan özellikleri takımın defoları ortaya konunca daha net anlaşılıyor.

1) Galatasaray'ın hücumlarını inceleyin, aynı anda ceza sahasında 2 den fazla adamı kaç kere göreceksiniz? Hemen vereyim cevabını, çok çok az. Galatasaray'a dair en büyük gözlemim bu son 2 sene baz alındığında. Bunun 2 nedeni var,  orta sahadaki sınırlı yetenekteki oyuncular , 2. si de kanat adamlarının içeri girmeyişi. Bu işi en iyi yapan adam Kewell ki ondan artık beklenen verimin alınamayacağı ortada. Arda desen, fizik zaafından öte yavaşlığıdır onu geri götüren. Arda'nın şu fiziğine hız ekleyin bakın manzara nasıl değişiyor.

Bu açıdan Stoch transferi kadroda yer alan oyunculardan farklı bir yapıdan olması açısından gayet olumlu olacaktı.

2) Galatasaray'ın diğer negatif yönü takımın hücumcular ve defans yapanlar olarak 2'ye bölünmesi. Bu nedenle orta saha ve hücumda kadroya katılacak her adamın oyunun 2 yönünü oynaması şart. Bu açıdan bakınca da Kewell dan tutun Arda'ya kadar oyunun defans yönünde sıkıntılar yaşayan oyunculara sahip bir takımdan bahsediyoruz.

Bu anlamda da değerli bir adamdır Stoch.

4-3-3 iin ideal bir açık adamıdır. Keita'yı bile şu haliyle baş tacı yaptıktan sonra şöyle bir adam için bahane bulmak çok da mantıklı değil orta sahanın göbeğine adam alınacak olmasına rağmen.

Galatasaray tarafı için de söylenecek tek cümle "geçmiş ola", kaçan balık büyük olur!!!

Hiç yorum yok: