08 Haziran 2010

Beşiktaş'ın 6'lısı

Resmi siteden gündemde olan 6 ismi açıkladı Beşiktaş yönetimi. İsimler aslında kim olabilir sorusuna 1 çırpıda verileceklerin başında geliyor : Bernhard Schuster, Manuel Pellegrini, Felix Magath, Mircea Lucescu, Ronald Koeman, Juande Ramos.

Kim liste başı olmalı sorusunun tartışmasız cevabı benim nezdimde Magath'dır. Gittiği her takıma kısa sürede elinin değdiğini belli eden bir profesör edasıyla çok da başarılı olabilir. Tek soru işareti Almanya dışında çalışmamış olması ama bu kadar tecrübe kafadaki soru işaretlerinin yok olması için yeter de artar bile. Peki Schalke ile uzun süreli kontratı varken Magath ismi ne kadar gerçekçi bir yaklaşım? Hiç değil, sadece alternatifler arasında bulunsun diye eklenmiş gibi bir izlenim var bende.

Magath  sonrası 2. isim kesinlikle Schuster olmalı, hatta Magath'ın neredeyse imkansız olduğu düşünülürse eski Real Madrid'li için "1 numaralı aday olmalı" tabirini kullanmak gayet yerinde olur. Barça'nın en alevli günlerinde Madrid'i şampiyon yapmasının yanı sıra Getafe'ye parlak günleri yaşatan isim olması sebebiyle de bir hayli matıklı duruyor.

3. sırayı eski dost Lucescu'ya veriyoruz. Kendisini anlatmaya gerek yok. Yalnız o da Magath gibi gelmesi çok zor görünenlerden.


4. sıraya konacak isim ise Pellegrini. Villareal'deki performansı gayet istikrarlıydı. Ligde sürekli ilk 7 içerisinde tutunabilen ve Şampiyonlar Ligi'nde finalin kapısından dönen bir takım oluşturmayı başarmıştı. Real Madrid ile topladığı puan ile Dünya'nın herhangi bir ülkesinde açık ara şampiyon olmanız garantidir ama rakibiniz Barça olunca birden kendinizi 2. sırada buluveriyorsunuz işte. Bir artı not da ilk yarıda Neu Camp'da oynanan güzel oyundan kaparak 3.  sırada kendisine yer buluyor Şili'li. Gelir ise eski öğrencisi Nihat ile buluşacak olması da ilginç bir rastlantı olacak.

İlk 4 sıradaki herhangi bir isim Beşiktaş'ın geleceği açısındna kabul edilebilir ama son 2 adayın tercih edilmesi durumunda gelecek günleri çok da aydınlık göremiyorum. Öncelikle kötünün iyisi: Ramos.

Sevilla yılları dün gibi durur tarih sayfalarında ama sonrasında çok çabuk tüketti kredisini ve 3 yılda 3 kulüp gezdi. Şimdi yeniden bir ispat çabası içerisinde olacaktır muhakkak ama Beşiktaş'ın böyle bir denemeye bence ihtiyacı yok ve daha garanti hesaplar peşinde koşulmalı.

Koeman'a gelince neden listede yer aldığına anlam veremedim. Muhtemelen stepne konumunda kendisi ama yapılacak en büyük hata olur Hollandalı. Zaten cv'sine bakmak çok şeyi anlamak için yeterli olacak.


Del Bosque olayı listedeki isimler için çok iç açıcı bir referans değil, hatta kafalarını karıştıracak cinsten. Beşiktaş yönetimi için önlerindeki en büyük engel yine kendi geçmişleri olabilir. Bir tahmin yapacak olursam da muhtemelen Ramos'u teknik adam olarak görebiliriz Siyah-Beyazlı ekibin başında. Bu sadece adayların konumları düşünülerek ortaya konumuş bir öngörü. Eğer Koeman gelir ise o zaman tek bir mesaj kalıyor okunacak: "Diğer 5 isim ikna edilemedi".

Hiç yorum yok: