01 Haziran 2010

Garip Formülasyon : 6 + 2 + 2

Mantığını anlamaya bir hayli çabaladığım ama bir mana veremediğim hareketlerden biri daha. +2'nin manası nedir, 6 + 2'de hangi anlamda tıkanma yaşandı da ek bir kontenjan daha oluşturulma ihtiyacı duyuldu? Bence bu kararın tek bir yansıması var: Milli Takım'ın geleceğinin altına dinamiti koymak.

Burada hemen çıkıp burada oynayamayanlar yurtdışını tercih edecekler diye fikir sürenler olacak ama yurtdışına gidebilmek için gerekli performansı hangi arada derede gösterecekler? Altyapıların hallerinin içler acısı olduğu, koskoca ülkede adam gibi sol bek bulunamadığı düşünülürse oyuncu yetiştirme sisteminde ciddi sıkıntıların olan bir ülkenin bu karardan sonra bazı zorluklarla yüzleşmesi benim için sürpriz değil özellikle de Türk oyuncuların kendi kulüplerinde Avrupa arenasında daha az süre alacakları da göz önüne alınırsa (10 yabancının tamamı kullanılabiliyor). Bu da daha az tecrübe demek, daha az tecrübe demek ....

Kontenjan artışının diğer bir garipliği de sezonun büyük kısmında tribünde oturacak 2 oyuncunun artışın parçası olması. Ya tamamiyle arttırın ya da böyle garip uygulamalar yapmayın. Sanki Avrupa Maçları baz alınarak daha önce Aziz Yıldırım'ın ısrarla istediği değişikliğin temel argümanları baz alınmış gibi. Yani devlerle mücadele etmek için daha fazla yabancı oyuncu kullanma hakkına sahip olma isteği ve yukarılara bu şekilde tırmanılabileceği yönündeki ciddi takıntı egemen gibi duruyor. Neresinden tutarsanız tutun elde kalan bir karar bu!

Bir çok kulüp için ya tutarsa kontenjanı olarak kullanılma ihtimali de oldukça fazla +2'nin. Sezonun büyük kısmında yedek olacak oyuncu için büyük yatırımlar yapılamayacağına göre ya bonservisi elinde olan futbolculara ya da genç, gelecek vaad eden oyunculara yönelinilecek. Yeni Carusca'ları görme ihtimalimiz de bu vesile ile artmış oldu, gözümüz aydın!

Hiç yorum yok: