05 Ağustos 2010

Kadıköy'e Gömülen Umutlar : Fenerbahçe 0:1 Young Boys
















Maç öncesi ilk maç benzemez, Fenerbahçe mutlaka gol atar dedik yanıldık. Young Boys ilk maçtaki oyun karakterini ortaya koyamaz dedik yine yanıldık ama tablo bu şekilde olursa bunu ortaya çıkaran en büyük faktör Fenerbahçe'nin kötülüğü olur dedik işte burada yanılmadık. Gerçekten uzun zaman sonra ard arda bu kadar ruhsuz ve karaktersiz oynama becerisi gösterdiği için Fenerbahçe'yi tebrik etmek gerekir. Yanılmadığımız diğer bir nokta da Dia ve Stoch'un maçın 2 önemli adamı olacağı noktasındaydı. Ters taraftan tutsa da Dia ilk yarının son dakikasında kaçırdığı gol, Stoch ise gördüğü kırmız kartla öne çıkmayı başardılar.

Şampiyonlar Ligi'ne gidememenin maddi boyutları elbette önemli ki burada Bursaspor'un kasasına girecek paranın da 2'ye katlanacağını belirtmek gerek, psikolojik olarak camia üzerinde ve özellikle Aykut Kocaman tarafında gelecek adına önemli izler bırakacağı kesin. Bir çok Fenerbahçeli'nin "Daum'un takımın başında olması durumunda farklı bir tablonun yaşanma ihtimalinin çok yüksek olabileceği" düşüncesini taşıdığına da eminim ki bu bile sezona başlarken gelecek günlerdeki sıkıntıların habercisi gibi. Bu krizi aşabilme becerisi Fenerbahçe'nin geleceğini belirleyecek ama geçmişi de bu anlardan hasarsız sıyrılmalara pek de şahitlik etmiş değil.

Gelecek forvet transferini etkileyip etkilemeyeceğini de ilerleyen günlerde göreceğiz. Şampiyonlar Ligi gelirleri ve bu ligin gizemi hem kulüp hem de futbolcular nezdinde farklı bir anlam taşırken şimdi Onsuz kalmak neler ifade edecek göreceğiz.

Maça bakınca çok kısa bir değerlendirme, ilk maçı kurtaran Volkan bence saçma sapan çıkışı ile gole buyur demiştir ama maçın kaybedilişi elbette bununla direkt alakalı değil ama Volkan'ın genel karakteri haline gelmeye başladı bu hatalar. Önce mükemmele bir performans hemen ardından garip hatalar. Yeni transferlerin takıma uyumu için zaman gerekecek ama belili oyuncuların artık Fenerbahçe yedek kulübesini işgal etmeleri bile takım kalitesi anlamında inanılmaz kayıp. Son söz Santos için. Bir futbolcu nasıl bu kadar göbeklenebilir, kalınlaşır bu sürede, bu kadar mı sorumsuz olur insan yaptığı işer karşı şaşılacak şey!!!

Her şeye rağmen geçen sezonun son maçındaki performansın üstüne yalnızca 2 ay sonra bu manzarayı görmek beni çok şaşırttı, en azında Kadıköy'de farklı bir Fenerbahçe izleyeceğimizi düşünmüştüm ama burada sorun teknik taktik kadar saha dışı faktörlerle de alakalı gibi duruyor.

Gelecek karanlık görünüyor, elbette aşılır bu sorunlar ama ne kadar hasar ile aşılacağı önemli, hem camia hem de Aykut hoca için.

Hiç yorum yok: