16 Ağustos 2010

Bursaspor 1:0 Konyaspor

Geçen sezonki kadroya yerinde bir Wederson, gelecek adına umut veren bir Nunez'i alıp belki çok daha önemlisi geçen seneki yapıya koruyan Bursaspor, "imdat anında çekiniz" mantığı ile eski göz ağrılarınsa sarılan Ziya Doğan'ın Konyaspor'un  karşı karşıya getiren mücadeleyi kısa kısa notlarla geçmek istiyorum.

*Bursaspor için iyi oyundan ziyade 3 puan ve moralli başlangıçtı önemli olan ve elde var 1. Ziya Doğan kısa sürede toplama oyuncular ile iyi işler yaptığı için risk taşıyan bir karşılaşmaydı ama onların da zaman ihtiyaçları olduğu kesin.

*Şampiyon'u ilk yarıda beğendim, 2. yarıda ise vasatı aşamadılar. ilk 45 dakikada arzulu, oyunu önde ve kısa mesafede pas futbolunu sahaya yansıtmaya çalışan anlayışları ile ceza sahası önüne kadar oldukça etkiliydiler. Rakibin ceza sahasındaki kalablık yerleşimi Sercan, Nunez ve Volkan'ın yeteri kadar boş alan bulmasına engel oldu.

*Wederson ve Ali Tandoğan beklerin hareketliliğinin ne kadar da önemli olduğunu gösterir gibiydiler. Wederson'u beğenirdim zaten, belirli bir standardı olması bunu ilk sebebi, ayrıca hareketli ve driplingçi yapısı ile bence Türkiye'de Santos ile beraber en iyi sol beki. Bursaspor'un da eksiği olan bölgeyi efektif bir hareketle doldurduğunu görüyoruz.

*Nunez çalışkan, hareketli ve oyun zekası ortalam üstünde bir adam. Zamanla daha iyi yerlere gelecek ama tekbaşına takımı ileride sürükleyecek yapıda değil, orta saha ve kenar adamların desteği ile hem gol hem de asist anlamında iyi işler yapacak.

*Bursaspor'un göze batan en büyük sıkıntısı oyun içerisinde kopuşlar yaşaması. Defansif anlamda belirli bir konsantrasyon standardı var ama hücumda yeterli etkinlik belirli anlar dışında sağlanamadı.Genel bir kopukluk var ve Insua'nın gelişi bu eksikliği kapatmada ne kadar etkili olur onu zamanla göreceğiz.

*Bu sezon Yeşil-Beyazlı'lar  için daha zorlu geçecek, hem şampiyon olmanın baskısı hem rakiplerin bakışındaki değişme önemli etkenler. Geçen sezonki puanları toplamaları şimdilik zor görünüyor. Kadronun geçen senenin üstüne kalite olarak bariz bir artısı olmaması da diğer bir neden olarak gösterilebilir. Zamanla Nunez ve Insua farklı bir hava yaratabilir ama Bursaspor'un orta sahaya oyunu 2 yönlü oynayan oyuncu transferi ile orta sahayı daha efektif kılma yoluna gitmesi geçen seneye göre fark yaratabilirdi.

*Önümüzdeki hafta Galatasaray karşısında en az beraberlik alma şansı yüksek Bursaspor'un. Galatasaray'ın hızlı olyuna karşı defoları Bursaspor için nimet niteliğinde.

*Konyaspor ve Ziya Doğan için zaman lazım. 20 küsür kişilik transfer hareketi yapıp lige hazır girmek kolay değil haliyle. Kısa zamanda haneye puanlar yazılmaya başlanabilir ama bu akdr toplama kadronun her zaman alt sıralara oynama riski de var.

*

Hiç yorum yok: