29 Ağustos 2010

Sivasspor 0:2 Bursaspor

Bu maçın çok kısa bir özeti istense muhtemelen her geçen gün bizlere Ertuğrul Sağlam'ın biraz daha ezberleteceği "İyi oynamadılar ama 3 puanı almayı bildiler" cümlesi dökülür ağızlardan...Geçen hafta Galatasaray maçı, hafta da Sivasspor maçında sahayaı iyi parselleyen ama 3. bölgede üretken olmakta zorlanan bir takım görüntüsündeydi Yeşil- Beyazlılar. Sağlam'ın bu maçlarla Şampiyonlar Ligi deplasman performansları için referans oluşturmaya çalıştığı aşikar ve planın uygulanmasında da gayet başarılı oldukları ortada.

Sivasspor geçen senenin aksine daha takım gibi, savunmasında Yasin Çakmak yerine konulan Ivanovs, sağlam Abdurrahman ile defans hattı daha iyi bir çizgiye oturmuş. Ceyhun kalit, Mehmet Nasi ile dinamizm katmış orta sahaya. Oyun tarznı pek beğenmesem de Mehmet Yıldız gücü ve mücadelesi, zaman zan attığı iyi paslar ile hücum hattında takımına direnç kazandırmış. Bu görüntü altında geçen seneden çok daha farklı bir Sivasspor izleyeceğimiz garanti.

Bursaspor için "Br Sivaspor sendromu yaşanır mı?" sorusu da cevap buluyor aslında. Şu andaki temel oyunu ve kadro yapısı ile geçen seneden çok farklı olmaması sebebiyle Sivasspor'un hem oyun yapısı hem dekadro olarak yaptığı büyük değişim sonrası yaşanılanları yaşamayacağa benziyorlar. Bu görüntü ile içinde bulundukları grupta CL'de iyi işler yapabilirler ama tek sıkıntı yeni transfelerin henüz istenilen düzeyde olmaması. Wederson ve Stephanov gibi cuk diye oturan ihtiyaç transfelerinin yanında Insua, Nunez'in de yapacağı katkılar ile Bursaspor çok daha iyi noktlara gelebilir.

Wederson transferi içn Ertuğrul Sağlam'a parantez açmak lazım. Hala Hakan Balta'ya mahkum Galatasaray'ınneden almayı düünmediği bu oyuncuyu alarak 10 puanlık harekete imza atmıştı. Hem Türk hem hücumcu bir sol bek, var mı daha ötesi?,

Son olarak Sercan hikaya, Volkan şahane! Alex Ferguson bu adamı izlesin transfer etmezse transfe etmek istemezse ben de bir şey bilmiyorum. Hızlı, seri, dikine giden aynı zamanda oyun zekası yüksek bir oyuncu ve Manu'nun kanatoyuncusu profiline gayet uygun. CL ligi yalnız Bursaspor için değil  aynı zamanda takımın en değerli ve Avrupa'ya en yakın ismi Volkan Şen için de büyük şans.

Hiç yorum yok: