30 Ağustos 2010

Haftasonu Notları

















* Geçen haftaın kaybedenleri bu haftayı 3'leyerek geçirdi. Beşiktaş'ın kredisi var ama Aykut Kocaman ve Rijkaard için 2 haftalık ara öncesinde ilaç gibi oldu 3 puanlar. Maçların ortak özellikleri karşı tarafta rakip sıfatını taşıma noktasında sıkıntı yaşayanların bir arada olması. Özellikle Eşkişehirspor'un geçen seneye göre güç kaybettiğ 2 yıldır geçit vermediği Galatasaray'a şu haldeyken yenilmesinden belli olmuyor mu? Fenerbahçe tarafında uzun zaman sonra gerçekten "genç" adlandırmasını hakeden bir oyuncunun ilk 11'de sahada olmasıydı. En son hangi oyuncuyu görmüştük sahada, sanırım Zico zamanında Kerim Zengin Kiev maçları ile başlamıştı.

* Hafta sonunda Süper Lig dışında tek bir şeyi öğrenme hakkım olsa o da "Mourinho'nun nasıl başladığı" olurdu, 1 puan ile ayrılmış Mallorca deplasmanından. Barça'nın 3 golle 3 puanı cebe indirdii haftada ligin başı bile olsa "acaba bu 2 puanı arar mı?" gibisindne bir soru da insanın aklına gelmiyor değil. Mehemt Topal'ı izlemek için biraz zaman lazım sanırım. Hala nasıl aldıklarına akıl sır erdiremesem de bir ara beyazlar içerisinde sahaya çıktığını mutlaka göreceğiz, ama ne kadar uzun sürer bu asıl mesele o işte.

* Premiere Leage'de haftanın sürprizi şüphesiz Wigan'da geldi. İddia'da bir çoklarına ters köşe yaptıkları kesin. İki haftada 10 gol yiyip Tottenham'ı tek golle devirip geri dönmek kolay iş değil.  Chealsea 3'te 3 ile ilerliyor, 14 golün yanına henüz bir şey yazdırmadılar, +14 ile devam. Manu ve Arsenal hemen arkada 7 puan ile gelirken lig sonunda da zirve de bu 3 takımdan birini göreceğimiz neredeyse kesin gibi. Sezonun hayal kırıklığı ise City şu anda. Sunderland son dakika yarı ile gönderiyor evlerine Mancini ve öğrencilerini. 2 deplasmandan alına 1 puan ve 3 hafta sonunda puan hanesinde sadece 4 yazıyor.

* Bundesliga'da  haftanın 2 dikkat çekini Magath ve tabiki Schalke'nin puan tablosundaki 0 (sıfır)'ı ve 4.5'e yaklaşan gol ortalaması. Sadece 2 maçta 16 gol olması müthiş... Leverkusen 14 maçlık yenilmezliği 6 gol ile sonlandırdı. Wolfsburg 3-0'dan 3-4 mağlup oldu Mainz'a ve 2 hafta sonunda puansız olarak kapadı haftayı. Kaiserslauten ve Hmaburg sezonda çok iyi başladırlar tabiki yalnız değiller Meinz, Hoffenheim, Hannover 96 da 6 puan ile hemen yanı başlarında duruyorlar.

* İtalya'da ilk haftaya İbrahimovic transferini gerçekleştiren Milan cilalı bir başlangıç yaptı 4-0 ile. Del Neri, Juventus'da iyi başlamdı sezona, Bari deplasmanından tek gol ve elleri boş olarak dönüyorlar.

* Fransa Ligi'nin tepesinde devrim var. 4 hafta sonunda Toulesse 12 puan ile zirvede, en yakın rakibi 8 puan ile Rennes. Son 3 şampiyon Lyon, Marseille, Bordeaux ise 4 puan toplayabildiler yalnızca, ilginç!

Hiç yorum yok: