21 Ağustos 2010

Niang Sonrası Marsilya

Kulübü ile geçen yıl sözleşme uzatmış bir oyuncuyu ikna etmek Fenerbahçe açısından başarıdır ki muhtemelen iyi miktarda para gözden çıkarılmıştır. Deschamp takımı için önemini gayet iyi bildiğinden ve son sezonda ortaya koyduğu performans tek aşına bile yeterli bir referans olduğundan bırakmak istemedi kaptanını ama ilk cümlede de yazdığım gibi karyerinin sonunda aldığı teklifi cazibesi tüm gemileri yaktırmıştı Senegalli'ye.

Transfer söylentilerinin ilk çıktığı günlerden itibaren buluşulan ortak nokta Marsilya'nın yerini doldurmadan Niang'ı göndermeyeceği yönündeydi. Fabiano'da gündemdeki ilk isimdi. Sevilla'yı bırakıp geleceğine hiç inanmadım ama neredeyse imza aşamasına gelindiğinden bahsediliyordu, nihayetinde hala İspanya semalarında olması Brezilyalı'nın, bu işin yattığını belgeliyor.

Forvet rotasyonunda Brandau, Andre Ayew, Samassa gibi oyuncuların geçen senenin şampiyonu için yeterli olmadığı aşikar,  Niang'ın yanı sıra Kone'nin de ayrılışı bunu şart kılıyor zaten. Malum açığı kapatmak için ilk hamle Nice'den23'lük  Remy'i almak oldu ama oyuncunun sağlık taramasında çıkan kalp problemi tüm planları alt üst etti. İlk kontrollerde görülemeyen problemin 5 yıllık sözleşmenin ardından görülmesi kulüp adına büyük talihsizlik. Pazartesi günü tekrar kontrol yapılacka ve normal olarak bu süre içerisinde forma giyemeyecek Remy. Kendisi de sağlığının önemli olduğunu vurguluyor ve endişeli olsa da kariyerinin bitme noktasına geleceğine dair bir korku yaşamadığını belirtiyor, ayrıca daha önceki testlerde ortaya çıkmamasını da şanssızlık olarak nitelendiriyor.

Daha önce benzeri bir durum Thuram'ın PSG'ye transferinde yaşanmış ve kalp rahatsızlığı tespit edilen Thuram yaşının da kemale ermesini fırsat bilerek futbolu bıraktığını açıklamıştı. Geçen sezon Caen'den hayallerinin takımı Monaco'ya transfer olan Savidan'da sağlık kontrolleri sonucu ortaya çıkan ciddi kalp problemi nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kalmıştı.

Remy'nin durumunun ne olacağını göreceğiz ama Marsilya forvet için bir ismi daha bitirmek üzere: Andre-Pierre Gignac. Toulouse forması ile parlattığı kariyerini Fransa forması giyerek taçlandıran 25 yaşındaki oyuncu ile imzaların atılması an meselesi. Remy gibi hızlı, güçlü forvetin yanına Gignac gibi oyun zekası güçlü bileklerine hakim bir oyuncu Ninag sonrası Marsilya'sında iyi izler bırakmaya aday. Niang'ın bile ritmini 30'undan sonra bulduğı düşünüldüğünde sağlam bir Remy, Gignac gibi zeki bir isim, Ayew gibi tam bir forvet olarak nitelenmese de gelecek adına umut veren bir isim ve Brandou gibi katkı yapacak bir golcü ile istenen rotasyın gayet rahat sağlanabilir, olmazsa olmaz  Remy'nin sağlıklı olması.

Hiç yorum yok: