30 Temmuz 2010

Galatasaray 2:2 OFK Belgrad

Kısa kısa notlar ile geçmek istiyorum bu maçı, uzun uzadıya cümle kuracak iştahı şu an bulamıyorum kendimde.

* Skor kötü ama oyunun geçen seneye göre daha bilinçli oynanmaya çalışması temel farklılık ama bunu becerebilme noktasında geçen senenin pek ötesinde olunduğunu söylemek de kolay değil. Kadronun üstüne tek taş bile konmamışken bu beklenti içerisine girmek de nafile bir çaba olur zaten.

* Mustafa Sarp-Ayhan-Barış gibi oyuncuların hala arzu edilen oyun yapısı içerisinde olmamaları gerektiğinin Rijkaard tarafından görülememesi inanılır gibi değil. Farklı mesajlar mı vermeye çalıyor yönetime diye düşünmüyor değişlim.

* Orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği çeken bir takımın transferdeki ilk tercihini doğru bölgeden ama yanlış oyuncu tipinde kullandığı kanısındayım. Cana tercih edilebilir bir isim ama kesinlikle orta sahay için daha önemli eksikleri tamamlamadan listeye ilk yazılacak isim olmamalı. hala kadronuza Sarp, Barış gibi adamları barındırıyorsanız.

* Kaleci mevzusuna değinmiyorum, Aykut'un iyi bir kaleci olmadığı ve olamayacağı gün gibi aşikar ama yenilen gollerde takımın geri kalanının suçunun olmadığını söylemek gerçeklerin üstünü örtmek olur.

* Yönetimin  mevcut futbol yönetim mantığı ile bu takıma gerekli katkıları yapabileceği konusunda ciddi endişelerim var. Muhtemelen orta saha bas bas bağırırken tutup da kaleye yabancı oyuncu transferi ile uğraşacaklar.

* Rakip takımın bir numrası yok ellerinden geldiğince savunma yapmaya çalışıyorlar ama 2-2 lik skor kend evlerinde fazlası ile moralli olmalarını sağlayacak. Burada limit elbetteki Galatasaray, çıkıp gerekeni yapacaklar
bu kadar basit.

* Orta sahaya 2 tane adam gibi tempolu transfer ihtiyacını artık belirtmeye gerek yok Forvet eskiği zaten ortada. Kale için Ufuk'a güvenilmeli, yabancı kontenjanı burada kullanılmamalı.

* Pino içeri kateden, hızlı yapısı ile faydalı olacak gibi. Zaman ilerledikçe neler yapacağını daha net göreceğiz. Kewell "Taraftar benim en iyi halimi daha görmedi" demişti, bu sezon bunu göstermek için elinden geleni yapacağının ilk işaretini bu akşam verdi.

İlk akışta satır başları bunlar, yeni cümleler uğradıkça dimağımıza eklemelere devam edeceğiz...

Hiç yorum yok: