18 Mart 2010

UEFA Avrupa Ligi'nde Çeyrek Finale Doğru



Zorlu eşleşmelerden kimlerin çeyrek final biletini kapacağı merak konusuydu. Bu akşamki maçlar sürpriz sonuçlar kadar dramatik vedalara da sahne oldu. İtalya'da Fulham'ı 3-1'lik skor ile geçen Juve, 1-0 öne geçtikleri maçı 4-1 kabederek kupaya veda eden İtalyan kulüpleri arasındaki yerlerini aldılar. Geçen hafta, önce Roma, daha sonra Fiorentina ve Milan, şimdi de Juventus. Koskoca İtalya'yı uluslararası arenada temsil eden tek kulüp Inter.

Deplasmandan 1-1 ile dönen Marseille ise maçın bitimine 20 dakika kala Niang ile golü bulunca büyük avantaj yakalamıştı ama 75. dakikada Perreira ile gelen gol maçı uzatmalara götürmek için yeterliydi. Artık uzatma sürecine gitmesi beklenen maçın son anlarında Kardec ile gelen gol Portekiz ekibini çeyrek finale götürmeye fazlası ile yeterliydi. Geçen sezon Galatasaray ile aynı grupta yer alan ve sıralamada sonuncu olarak kupaya veda eden Benfica bu sezon çok farklı bir görüntü çiziyor. Bu sonuçla Marseille ise son 3 sezondur çeyrek final ötesini görememiş oldu.

Standard Liege belkide gecenin rahat takımıydı, deplasmanda alınan 3-1'lik skorun avantajını koruyup aldıkları galibiyetle hanelerine 2 puan daha yazdırdılar UEFA sıralamasında. Son 2 sezondur yaptıkları çıkış gerçekten dikkat çekici.

Bremen-Valencia maçı en izlenesi eşleşme olarak duruyordu kağıt üzerinde, öyle de oldu. Her iki takımın açık futbol oynamaya müsait karakteri 2. maçta zirve yaptı. Bunda Valencia'nın henüz 15 dakika dolmadan 2 farklı skor avantajını yakalamasının da etkisi oldukça fazla.

Diğer tarafta devam edern 4 karşılaşma daha var. Anderlecht-Hamburg maçı 4-3 devam ediyor. İlk maçı 3-1 kaybeden Belçika ekibinin turu atlamak için 2 gole daha ihtiyaçları var ama zaman az, sadece 5 dakika var. Futbol öyle mucizelere sahne olduki şimdiye dek açıkçası Hamburg kesinlikle turu geçti diyemiyorum görüntü %99'luk ihtimali gösterse bile.

Liverpool inişli çıkışlı giden sezonunda Torres'in gelişi ile hafiften kıpırdamaya başladı. Bu silkiniş Lille'in de canını yaktı. Geçen sezon puan kayıplarının büyük çoğunluğunun Torres ve Gerard'ın sakatlık dönemleri ile kesişmesi bu iki oyuncunun Kırmızılar için ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergesi. Torres'in gelişi ile olumlu çizgileri daha da yükselecektir, çünkü gol atma sıkıntıları gün gibi ortadaydı.

Atletico Madrid kötü giden sezonun sonunu iyi getireceğe benziyor. Deplasmanda Aguero'nun 2 golü ile skor 2-2 devam ediyor. Lizbon'un bulacağı 1 gol elbette ibrenin yönünü değiştirir ama çok zor.

Wolfsburg-Kazan maçı ise gecenin uzatmaya gidecek tek maçı gibi duruyor. Maç 1-1 devam ediyor. Kazan'ın atacağı 1 gol işleri sarpa sardırabilir. Bekleyip sonucu görmek lazım.


1.maç2.maç
Atletico Madrid2 - 2Sporting0-02-2
Hamburger SV6 - 5Anderlecht3-13-4
Lille1 - 3Liverpool1-00-3
Rubin- VfL Wolfsburg1-1
Benfica3 - 2Marseille1-12-1
Juventus4 - 5Fulham3-11-4
Panathinaikos1 - 4Standard1-30-1
Valencia5 - 5Werder Bremen1-14-4

Hiç yorum yok: