17 Mart 2010

Jimenez'le Nereye Kadar?



2 ardışık UEFA + 1 Süper Kupa sonrası Huande Ramos ile beklentiler iyice artmıştı Sevilla'da. La Liga'daki Real Madrid-Barcelona hegamonyasına karşı bir dik duruş sergilemek içten içe yanan bir ateşti onlar için. Derken başarıya birlikte yelken açtıkları hocalarını sezon başladıktan bir kaç hafta sonra kaybettiler, Onun boşluğunu da eski emektar futbolcuları Manuel Jimenez ile doldurmayı düşündüler.

Bu yaşanılanlar Fenerbahçe ile 2. tur maçlarından yaklaşık 3-4 ay öncesine dayanıyor. O sezon favori olduları eşleşmede Fenerbahçe'ye boyun eğerek kupa güzergahı dışında kalmışlardı. Aynı sezon La Liga'da bir sezon önce ciddi biçimde içinde oldukları şampiyonluk yarışının oldukça gerisinde kalarak zirvenin 21 puan ardında 5. sırada tamamladır.

2008-2009 sezonunda da Himenez ile çıkılan yolda UEFA Kupası gruplarında Standart Liege, Schalke, Partizan, Stutgart'lı grupta 4. olarak grup aşamasında kupaya veda ederek yıllar sonra erken bir veda ile Uluslararası mücadelenin dışında kaldılar. Sezonu ise bir önceki sezondan daha iyi bir performans ile 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandılar.

Bu sezon da dün akşam deplasmanda 1-0 kazandıkları maçın rövanşında Sanchez Pisuan'da CSKA Moskova'ya yaz transfer döneminde Galatasaray ile adı geçen Honda'nın attığı gol ile 2-1 yenilerek yine kendilerinden beklenen sıçramayı gerçekleştiremeden sezonu kapıyorlar. Ligde zaten zirvenin çok uzağında ama 3. Valencia'nın 3 puan gerisinde 4. sıradalar.

2 sene önceki kadrodan en önemli kayıpları Dani Alves oldu. Poulsen'i Juventus'a gönderdiler, Kerzhakov ise soluğu memleketi Rusya'da aldı. Çok fazla forma şansı bulamayan Kone ile şu an Bundesliga'da. O zamanlar sorunlu olan savunma ve orta sahaları defansif anlamda çok daha güçlü ve alternatifli. Zakora, Dusher gibi sağlam isimler var orta alanda. Tek büyük kayıpları bence Maresca'dır. Tekniği ve zakasıyla gayet oldun bir oyuncuydu İtalyan. En büyük sıkıntıları ise ileri uçtaki alternatifsizlik. Yani geçmişe göre çok fazla kan kaybı da yok takımda.

Sadece alınan sonuçlar değil, oyuna müdahale, takıma mental liderlik etme anlamında da yeterliliği sorgulanıyor Himenez'in. Geçen sozonun 2. yarısında bu sezon sonun akadar uzatılmıştı sözleşmesi İspanyol'un. Sezon sonu Sevilla'nın bulunacağı konuma bağlı olarak adım atılacağı aşikar ama La Liga'da çok zor olsa da yukarıya biraz yaklaşabilmek için takımın başında daha farklı profillerin varlığı, farklı başarıları sunabilme ihtimali mutlaka sorgulanmalı. Geleceğin planlaması buna göre yapılmalı.

Hiç yorum yok: