19 Mart 2010

CL 2010 Final Yolu



Finale kadar uzanan yol için rota belli artık. Bu yol haritasını bir kaç farklı şekilde okumak lazım. Mesela geçen seneki finalin bir benzerini görmek yüksek ihtimallerden biri. Inter'in çok uzun yıllar sonra Final'i görmesi de çeyrek final kurasına bakınca yarı finalde gösterecekleri performasn ile doğru orantılı olarak değerlendirilebilir, ya da 11 yıl geriye giderek yaşanılan o dramatik finali de Bayern-Manu eşleşmesi ile hafızalarda canlandırmak pekala mümkün.

İlk dikkati çeken tabiki Arsenal-Barça eşleşmesi. Yerden ayağa oynayan ya da oynamaya çalışan üst düzey bir çok takım görsterilebilir ama bunu benzer tipte adamlar ile birbirine bu kadar yakın tarzda oynamaya çalışan çok fazla 2'li yok. Bu açıdan bakınca Arsenal-Barcelona eşleşmesi tadından yenmez bir hal alıyor. Wenger'in yapmaya çalıştıklarına olan saygım Arsenal'in değilde Inter'in İspanyolların çeyrek finaldeki rakibi olmasını içimden geçirmeme yol açsa da elbette oturup maçların zevkine varmaktan başka çare yok. Gunners'ı son 2 aylık dilimde artan performansı ile o bilindik Barça esintisi şimdiden o gün için başka plan yapmamak için takvime baktırıyor. D-Smart'ın hegamonyası altında internete esir olmanın da ayrı bir azabı var ama neyse...

Bu ikiliden birinin yarı finaldeki rakibi de Inter-CSKA Moskova mücadelesinin galibi olacak. Kağıt üstünde ağır basan bir Inter fovoriliği göze çarpıyor doğal olarak. Yarı final için ise gruplardaki Barça maçlarına göz atmak yeterli. Çok daha ileri gitmeleri yukarıda da yazdığımız gibi çok farklı, etkileyici bir performans ile olur ancak yoksa daha ötesi çok zor...

Bayern-Manu tarafına gelince akla hemen 11 yıl önceki final geliyor. 90 ve sonrasında atılan 2 gol ile maçı domine eden Almanların bir anda nakavt oluşu, maç sonrasında Kouffour'un o içi parçalayıcı hali... Hala tarihinin üzeri tozlarla kaplanmamış sayfalarında duruyor yaşananlar. Van Gaal'in yavaş yavaş oturan sistemi Ferguson'un organizasyonu karşısında neler yapar orası soru işareti işte. Bayern'in 2 olmazsa olmazı takımın performansında öne çıkıyor: Robben & Müller. Üst tur için bu ikiliye eşlik edeceklerin sayısının artması şart ama tecrübesi ile Manu bir adım önde.
Lyon-Bordeaux kurası da Fransızların mezarını kazmış. Yarı finali biri göremeyecek ama kim? Real Madrid'i eleyerek yeninde çeyrek finali gören Lyon aynı performansı Blanc'ın ekibi karşısında gösterebilecek mi? Lyon'un bu sezonki resmi bir istikrarın uzağında, dolayısı ile İspanyolları elemeleri değerli olsa da bu sonuca güvenerek hareket etmek çok da mantıklı değil. Bordeaux ise takım oyununa daha iyi yansıtan yapısı ile gayet iyi tanıdıkları rakipleri karşısında bence turu geçmeye yakın taraf. Turu geçen ekibin Bayern-M.United eşleşmesinden gelecek takım ile oynayacağını da belirtelim.

Hiç yorum yok: