09 Mart 2010

Çeyrek Finale İlk Biletler

Arsenal ve Bayern Münih Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen ilk çeyreklik dilimi oluşturan 2 takım oldu bu gece oynanan maçların sonunda. 2-1'lik ve tartışmalı gollere sahne olan ilk maçın ardından Wenger'in ekibi adeta gol olup yağdı Portekiz ekibinin kalesine, 5-0'lık net sonuç ile rakibini kupanın dışına itiverdi. Gecenin fark yaratan isimlerinin başında 3 gole imzasını atan Bendtner'di. Bu sonuçla son haftalarda lige gösterdikleri yükselme trendini sürdürmeyi başardı Gunners.

İtalya'da ise Floransa'da hem kulüp hem de ülke futbolu adına önemli bir gece yaşanması muhtemeldi. İtalyan takımlarının son zamanlardaki kötü ivmesi sonucu ülke sıralamasında Almanya'nın gerisinde kalma riski ile karşı karşıya olduğu aşikardı. İlk maçta son dakikada yenilen gol ile çok da kötü olmayan bir sonuçla (2-1) kendi evine çıkan mor menekşeler mça da çok iyi başladı ve 50. dakikada skor 2-o getirdi. Golün ardından Bommel ile farkı 1'e indiren Bayern'e cevabı çok gecikmeden genç yıldızı Javotic ile cevap vermeyi başaran ve o andaki skor ile turu geçebilecek konumda olan Fiorentina, 1 dakika sonra gelen Robben'in cevabı turu Almanlara kaptırıverdi. Sezona kötü başlayan Van Gaal'in ekibi Mart ayına gelindiğinde Bundesliga'da 2 puan fark ile tepede ve Şampiyonlar Ligi'den çeyrek final biletini cebine koymuş durumda.

Diğer 6 biletin sahibini bulması için 17'sine kadar beklemek gerekecek ama D-Smart'ın güzelliği sayesinde internetden maç izlemeye devam etmek zorunda kalacağız.

Hiç yorum yok: