13 Mart 2010

Kader Adamı Higuain

Real'de Lyon'a elenmenin şoku yavaş yavaş atlatılamaya çalışılırken Çarşamba gününe geri dönüldüğünde aslında tek ismin bir kaç hareketi o ankinden farklı yapmasının bile bugün Los Galacticos'u çeyrek finalistlerden biri yapmasının çok olası olduğunu gösteriyor: Higuain

Maçın 26. dakikası defansın arkasına sarkan Higuain hafif sağ çapraza kaleciyi de geçerek topu boş kaleye gönderiyor ve tribünlere doğru koşmaya başlıyor; fakat o da ne, top direğin için çarpıp kaleye parelel sol çapraza doğru ilerliyor. "Goooooo" ile başlayan sevinç sondaki "l" harfi ile buluşamıyor.






Bu pozisyonun bir kaç dakika sonrası. Ronaldo'nun slalomla ceza sahası önüne kadar getirdiği topu kaka allıyor, sol taraftan zorlamaya çalışırken top birden kalabalıktan geri dönüp hemen arka taraftaki Higuain'in önünde kalıyor. Hafif sol çaprazda ve kaliyi de net görüyor yumuşak bir vuruşla köşeyi düşünüyor ve kaleci de iyi bir refleksle çok da zorlanmadan topu çeliyor. Oysa hem sağ tarafında çok daha net pozisyonda bekleyen Ronaldo adeta yalvarırcasıa top istiyor tek tıkla işi bitirmek için ama nafile.



2. yarıda skor 1-0 devam ederken defansın dengesiz yakalanışı, top Higuain'de. Soldan ilerliyor, hemn arka tarafta gazını almış Ronaldo geliyor. İçeri kıvrılıp topu Ronaldo'nun önüne bırakmak yerine kendisi harcamayı tercih ediyor yine Arjantinli.


Maç sonrasında pas alışverişinde yaşanan bu sıkıntının soyunma odasında Ronaldo-Higuain arasında ciddi tartışma yarattığı İspanyol medyasının gündemindeydi son 2 gündür. Dünkü idmanda 2'li şakalışırken görüldü ve kamuoyuna aksini gösteren bir mesaj vermek istedilerse de maç sonrasındaki o gerilmli ortamda her şeyin olması da ihtimal dahilinde.

Evet, maçın kaderini tek oyuncuya bağlamka elbette doğru bir yaklaşım değil ama yazının başında da yazdığımız gibi 2-3 hareketi daha farklı yapsa Barnebeu'da Final umutlarını bir süre daha taze tutmuş olacaklardı. Futbol bu dün kahramansınız, bugün yapamadıkları sorgulanan. Geçmiş ola!

Hiç yorum yok: