21 Temmuz 2009

Fenerbahçe'ye 2 Yeni Brezilyalı

Resmi siteden de doğrulandı haber, Corinthians'tan Andre Dos Santos ve Cristian Oliveira Fenerbahçe'de. Gazeteler için iyi malzeme, direkt olarak isimleri verip akıllarda başka isimler canlandırabilmek için bire bire.

2 oyuncudan Dos Santos'un konfederasyon kupasında izledik. Sol bek'de forma giydiği maçlarda ileri çıkışları, top sürüşü izlerken keyif vermişti. Topa gayet yumuşak hükmediyor ve etkili bir sol ayağı var, iyi şutlar çıkarabiliyor. Oyunun hücum yönünde de etkili ama defansif yönde de sırıttığını söylemek için yeterince veri yok elimizde. Sol açık olarak da etkili olabilecek bir yapısı var, ilk izlediğimde de oyun yapısı dikkatimi çekmişti, farklı bir stili var. Brezilya Milli Takımı'nda oynayan genç bir oyuncuyu kadroya katmak gayet başarılı bir hareket olarak değerlendirilmeli özellikle de kadronun zayıf halkalarından Uğur'un yerinde forma giyecek ise.

Oliviera ise defansif orta saha oyuncu olarak lanse ediliyor. Oyunun ofansif yönünde ne derecede var olduğu önemli aslında. Çünkü Fenerbahçe orta sahasında oyunun 2 yönünü oynayabilecek oyuncuların monte edilmesi şart. Sadece Emre var bu formasyona uygun oynayabilecek, bu sayının artması lazım. Dolayısı ile en azından Selçuk'u keseceği kesin olsa da daha fazlasını verebilmeli. Kendisi hakkındaki düşünceleri ilerleyen haftalarda daha net yaparız.

Trasfer hareketine bakınca Dos Santos ismi üzerinde pek bir şüphe oluşacağını zannetmiyorum özellikle de Konfederasyon Kupası'ndaki performansı da göz önüne alındığında. Oliviera da oyununun hücum yönünde de var ise tıpkı Appiah gibi, o zaman tam isabet demektir.

Hiç yorum yok: