27 Temmuz 2009

Barça Geleneği Wembley Semalarında

Barcelona, hazırlık maçları serisine Cuma akşamı Wembley'de Tottenham karşısında başladı. İlk yarıda çoğunluğu genç takımdan gelen oyuncular ile oynayan takım Spurs karşısında bocalamadan, ağabeylerinin bıraktılkları yerden devam edercesine oynadılar. Yerden ayağa paslar, rakip atağa çıkarken yapılan pres, önde basma vs. vs. Guardiola'nın 3 kupaya uzanan takımının bir prottotipi vardı sahada üstelik çoğunluğu altyapıdan gelen gençler ve aralarınsa sıkıştırılmış ne kadar ağabey olduğunu pek karar veremedğim Bojan, Keita, Yaya Toure, Abidal ve Gudjohnsen oluşan bir takım ile.

Bu güzellik Redknapp'ı da derinden etkilemiş olacak ki Barça'nın gençler ile sahaya koyduğu oyunun kendisini çok etkilediğini belirtmiş hemen. Böylesine bir ortamda, üzerlerinde oluşması muhtemel baskıyı hiç hissettirmeden oyunu domine etmelerine saygı duyduğunu, sahada rakibin kendi takımı üzerinde oluşturduğu baskının sahaya yansıtmak istedikleri oyun üzerindeki etkilerini görme konusunda da epeyce not kaydettiğini de ekliyor İngiliz teknik adam.

Ekol oluşturmak, takıma yeni katılanları bu sisteme entegre edebilmek çok zordur ama eğer siz altyapıdan itibaren geleceğin Iniesta, Xavi ve Messi'lerine bu mantığı kazandırırsanız hem Wembley'de rakip teknik adamı as oyuncuları ile oynarken bile ne kadar zor duruma düştüğünü itraf ettirir hem de Real Madrid 200 milyon euro'lar harcayarak yetişmiş yıldız ile donatırken takımını siz bu mertebey aday futbolcular sürersiniz piyasaya. Yakındır, tez zamanda gözler önünde olmaları...

Hiç yorum yok: