31 Ocak 2011

Tuncay Şanlı Wolfsburg'da


















     Neredeyse futbolsuz geçen 1 yılın ardından futbol oynayabileceği bir ülkeye, takıma gidiyor Tuncay Şanlı. Mclaren ile umduğunu bulamayan Wolfsburg, Dzeko'yu Manchester City'e gödneripcebi doldurduktan sonra Holmes ve Jan Polak'ı da alıp okeye dördüncüyü arar hale geldi. Karizmatik liderin gidişi sonrası tıpkı Mourinho sonrası Inter'in yaşadığı gibi bir gerileme dönemi görülmesi gayet normaldir ki tarih sayfaları da bu tür düşüşlerin niceleri vardır. Magath sonrası Wolfsburg'un yaşadığı da bunun bir kopyası.

Bu kötü gidişi çevirebilmek için 3 önemli hamleye imza attılar ama bizim için daha önemlisi Tuncay'ın Bundesliga yolculuğu ve orada kalıcı olması. 3.5 yıllık sözleşmede Alman Kulübünün Tuncay'a güvenini belgeler nitelikte. Ada Futbolu'nda edindiği tecrübe Tuncay'a Bundesliga'da çok iyi işler yaptırabilir. Sprinter yapısı, orta sahadan hücuma verdiği destek ile defans arasına sızışları ile yeni takımı ile iyi işler yapacaktır. Hırsı ve kendini yeniden göserme istediği ise Tuncay'ın en büyük destekçisi ve silahı.

Hayırlı olsun, herşeye inat uzak diyarlarda kalıp mücadeleye devam edip Kürkçü Dükkanı'na dönme tercihini kullanmaman bile saygıyı hakediyor.

Hiç yorum yok: