10 Ocak 2011

Doğru Hamle: Sezer Öztürk



















Adam olacak çocuk kendini belli eder, Sezer de o sınıfın üyelerinden. Manisa, Süper Lig'e taşınırken o sezonun en değerli ismiydi, ilk kanca atan da Özer Hurmacı da olduğu gibi Galatasaray oldu. Ufuk ile beraber kulübe rset bile çektiler ama ne olduysa yine bir U dönüşü ile sadece Ufuk'u gördük Sarı-Kırmızı forma altında. Asıl maharet Sezer'i katabilmekti kadroya ama nerdeeee.

Bunu gerçekleştirebilmenin yolu öncelikle Galatasaray'ın yıllardır süre gelen oyun kurucu yedekleme eksikliğinin futbolu yönetenler tarafından fakediliyor olması gerekiyordu. Lincoln varken alınan puanlar onun eksikliğinde yok oluyorsa oturup bu eksikliği düşünmke gerekirdi ama kim yapacak ki bunu? Don değiştirir gibi teknik adamın değiştiği yerde bu eksikliği kulübeden beklemek yersiz bir çaba. Haldun Üstünel & Adnan Sezgin ikilisindne beklemek daha da ötesi, son yıllarda takımın ihtiyaçlarını karşılayabilme anlamında ne kadr isabetli kararlar vedikleri ortada.

Sezer Öztürk'ün alınması için Galatasaray'ın bu önemli eksikliğinin görülmesi lazımdı ama ne yazık ki bunu farkedecek akil kişiler yok şu an Florya'da, o zaman da yoktu. Derken Eskişehir'e gidişini izledik, okuduk medya organlarında.

Tamam dün dündür ama ya bugün. Bu eksiklik giderildi mi, tabiki hayır. Peki neden akıl edilemiyor, ya da çaba harcanmıyor bu transfer için? Sorsanız Gökhan Gönül transferinin gerçekleşmemesini Uğur'un önünü kapamama düşüncesi ile açıklayanlar bugün hala çok mantıklı bir hareket olacakken Sezer Öztürk'ün transferi muhtemelen Emre Çolak'ın geleceğini kurguluyorlardır.

Vallahi yatacak yeriniz yok, orta sahaya 1 adam aldınız ya 3 yıl transferssiz geçersiniz oraları.

Galatasaray'ı eleştirirken asıl konudan saptık, Beşiktaş işi bitirmek üzere. Çok doğru bir hamle, orta saha yedeklemesi adına gayet güzel hareket, ekmeği yenilecektir hep beraber göreceğiz.

Hiç yorum yok: