29 Ocak 2011

Barcelona Rekor Peşinde

Eylül ayının başında Camp Nou'da Hercules Valdes'in 2 golüyle gali gelirken herkesn aklında "Acaba" sorusu belirmişti bile. Bu yükseliş daha ne kadar sürebilirdi ki, belki de Barcelona geçmişteki kadar güçlü değildi artık. Kısa zaman sonra karar vermek için ne kadar erken davranıldığını ezbeletircesine dikte eden Barcelona "evet geçen seneki kadar güçlü değil, daha da güçlüyüz" mesajını veriyordu.

96-97 sezonundan bu yana 15 yılda 3 kez karşı karşıya gelirken 2 takım 3 maçı da Hercules kazandı. Özellikle bir önceki Camp Nou zaferi Figo, Guardiola, Ronaldo'lu kadro Boby Robson ve Mourinho yönetiminde Şampiyonluk mücadelesi yaparken yaşanmıştı. 2-0 geriden gelip 3-2 ye taşıyan Hercules, 2. yarıda kendi evindeki maçtan da 2-1 galip gelerek Capello'nun Real Madrid'ine şampiyonluk yolunu açmıştı.

Bu akşamki maç aynı zamanda Real Madrid'in 1960-1961 sezonundanki 15 maç üst üste kazanma rekoruna ortak olma şansını sunacak Katalanlara. Ek olarak ilk yarıdaki maç ve geçmişin hesaplaşması olacak.

Hercules ilk maçtaki sürprizi yeniden gerçekleştirme adına motivasyon yükseltirken Barcelona'nın cevap vermek için yeterli sebebi var. Bu akşam bu maçı izleyip tarihin ufak bir parçasına tanıklık etme fırsatını tepmeyin derim, hem bu futbolun her anına şahitlik yapmak hem de bu yolda toplanan ufak bonuları görmek oldukça keyif verici olacak.

Hiç yorum yok: