16 Ocak 2011

Milad & Açılıştan Satır Başları & Protestolar

















Sami Yen'e vedanın hemen ardından başka bir tarihi olayda olay yerinde bulunmak güzeldi. Şu andaki ismiyle Türk Telekom Arena, asıl hakedişi ile beraber Ali Samiyen Spor Kompleksi eksikleri olmasına rağmen sunduğu imkanlar ile gayet modern bir stad. Biliyorum Ali Samiyen'deki "omuz omuzalık"ı yakalamak hiç de kolay olmayacak ama artık yeni duruma alışmaktan başka yapacak bir şey yok, hatıraları en güzel yerlerinde saklamak dışında.

Çok fazla stad gezmedim şu ana kadar, bu yaz Neu Camp'ı görme şansım oldu. Koridorlar, maç toplantısının yapıldığı oda, müze, zemin, basın tribübnü bir çok yeri inceleme fırsatım oldu. Yeni stadı tüm detayları ile kavrama fırsatı bulamadığım için karşılaştırma yapmak kolay değil ama tribünlerin her noktasından stadı çok rahat bir açıyla görebilmek, taraftarların çoşkulu tezahuratlarının yarattığı atmosfer açısından olduça etkileyici. Cafeler, tuvaletler (biraz küçük ama sayıca fazla), girişi çıkışlar iyi tasarlanmış ama yoğun kapasite de ihtiyaca nasıl cevap verirler bilemem. Benim için soyunma odalarının ve müzenin tasarımı çok önemli, oralar asıl kriter noktaları arasında.

Yine de sahadaki takım dışında heyecan verici bir ortam oluşturulduğunu söylemek mümkün. Bu güzel hava keşke gecenin sonuna kadar devam etseydi ama son zamanlarda tribünlere bulaşan her şeyi protesto etme hastalığı devlet erkanını protesto şekline dönüşünce işi çığrından çıktı.

İcraatları elbette beğenilmeyebilir Cumhurbaşkanı , Başbakan ya da onların emir komutası altında olanların ama böylesine önemli bir günde stadın yapılmasına üstüne basa basa belirtip bu katkıyı gözlerimizin içine soksalarda protesto ile tepki göstermek, ıslıklamak siyasi görüşü ne olursa olsun Galatasaray taraftarına kesinlikle yakışmadı. Orada bulunmanın ortak noktası Galatasaraylılık iken işin ucunun yine Sarı-Kırmızı'ya dayanağını düşünecek olgubluğu gösterememek affedilecek gibi değil.

Aykut hata yapar ıslıklanır, oyuncu yeteneksizliği için protesto edilir, stad açılışında gereksiz, anlamsız tepkiler ayyuka çıkar, Galatasaray tribünleri de eski günlerini aratır hale getirilir.

Takım için söylenecek pek bir şey yok, Cana-Servet-Ayhan-Ufuk dörtgeninde yapılan ve baydıran paslar daha ilk yarıda uyuttu taraftarı. Bu maçta bir mesajdır Futbol Takımı'nı Yönetmeye çalışanlara, bu güzel stada adam gibi bir takım yakışıyor, onun için de yapılacaklar çok zor değil ama kim yapacak sorunu cevaplamak çok çok zor.

Hiç yorum yok: