30 Ocak 2011

Avustralya Açık Anne'ye...

















 2007 Mayıs'ında tenisi bıraktığını açıkladığında henüz henüz 24 yaşındaydı, elbette çok erken bir karardı. Elbette arka planda bir umut vardı hep daha önce Martina Hingis ya da Hennen'de olduğu gibi. 2 yıl sonra , Şubat 2008'de anne oluşundan 1 yıl sonra, Wimbeldon'da Tim Henman, Stefi Graft ve Andre Agassi ile yapacağı gösteri maçı öncesinde yeniden tenise dönüş yaptığını açıklıyordu Kim Clijsters.

Dönüşü sonrası ard arda Amerika Açık'ı kazandı ve eski günlerine dönüşün o kadar da zor olmadığını gösterir gibiydi Dünya 3 Numarası.

Dün Avustralya Açık finalinde Çinli Li Na karşısında 1-0 geriden gelip elde ettiği 2-1'lik zafer uzak kıtadaki ilk kupa kaldırışıydı bu turnuva özelinde. Bu sonuçla da toplamda 8 büyük turnuva finalinde son 4'ünü kazanarak ( 3'ü Amerika Açık -2005,2009,2010) 4-4'lük eşitliği sağlamış oldu.

Bundan yaklaşık 3 yıl önce bir belgesel izlemiştim, Çin'de tenis oyuncusu yetiştirme kamplarından birinde çekilmişti. Askeri disiplin ile verilen eğitimlerde henüz 10-12 yaş grubunda olan çocuklar ile 10 yıl içerisinde Dünya Sıralaması'nda ilk 10'a girecek tenisçiler yetiştirme hedeflerinden dem vurulmuştu.Belçikalı'nı finaldeki rakibi Çinli olunca hemen o görüntülere çağrışım yaptı ama Li Na'nın 29 yaşında oluşu gerçeği "Çinli'ler hedeflerine bu kadar mı çabuk ulaştılar?" sorusunu en azındna bir süreliğine daha ertletmiş oldu.

Li Na kupayı kaldıramasa da bir Grand Slam'de final oynayan ilk Asyalı olma ünvanını elde etmiş oldu.

Hiç yorum yok: