25 Aralık 2010

Benitez'in yerine Leonardo...
















Beklenen son gerçekleşti, Benitez zaten topladığı bavullarını alarak çıktı kapıdan. Inter macerası çok kısa sürdü, Mourinho'nun halefi olmak fazlasıyla zordu. Portekizli'nin girdiği soyunma odasında aynı etkiyi yaratmak zaman alırdı tabii eğer verilseydi.

Benitez'in gelip bir anda Mourinho'nun kaldığı yerden devam edeceğini mi bekledi Moratti? Sezon başındaki kötü tablonun öngörülüyor olması gerekirdi, acelesi bir tavır gibi geliyor bana. Yerine Leonardo'nun gelişinin ise telafisi bir kaç sonra yapılmaya çalışılır. Leonardo-Inter birlikteliği bana umutsuz bir vaka gibi geliyor, Inter'in kadrosunun Milan'ın geçen seneki durumunun çok ötesinde oluşu Brezilyalı'yı daha başarılı kılacaktır ama limitinin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Çok değil 6 ay sonra oturur tabloyu değerlendiririz yine bu satırlarda.

Leonardo açısından bu transferin farklı bir anlamı var elbet. Barcelona-Guardiola beraberliği özentisi 2 hareketten biriydi geçen sene Serie A'da. Ferrara-Juve işbirliği daha kısa sürmüştü, Leonardo'nun Milan ile yolu sezon sonunda ayrıldı ki öncesinde kokusu çıkmıştı zaten. Futbolculukla başlayan, sonrasında kulüp bünyesinde uzun yıllar çalışma ile davm eden sürecin 1 senelik teknik adamlık kariyeri ile son ermesi elbette üzücü olmuştur olayın tarafları açısından. Bu nedenle Inter macerası müthiş bir kendini ıspatlama çabasına dönüşecek Leonardo için. 6 ay sonra Milano'daki  ezeli rakip ile anlaşmanın başka bir anlamı da yok sanırım.

Şimdilik hayırlı olsun diyelim, sonrasına bakacaz artık...

Hiç yorum yok: