19 Aralık 2010

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Yolu














Kuralar çekildi, görünen o ki çeyrek finalde bir tarafta sonucu kestirilemeyen maçlar diğer tarafta da sonucu büyük ihtimalle kestirilebilenler bekleyecek bizi. Son 16 tablosuna bakınca da 2 maç bir anda diğerlerinin önüne çıkıveriyor:

Arsenal-Barcelona : Daha çok erkendi bu eşleşme için, zamanı vardı. Wenger, bahtsız bedevi... Grubu 2. bitirince karşısına bir anda "uzay takımı" çıkıverdi. İşin dramatik yönü iki takımın da temelde aynı mantalite ile sahada amacana ulaşmak istemesi. Çeyrek final ve sonrasında daha iyi giderdi, muhtemelen Arsenal için erken veda olacak, üzücü ama yapacak bir şey de yok. 1. olup işini garantiye alacaksın.

Inter - Bayern Munchen: Tam bir rövanş, Benitez için çok zorlu sıvan, Mourinho için tam bir makara konusu. İspanyol teknik adam çeyrek final biletini kapamazsa her şeyden önce Portekizli'nin küçümseyici cümlelerine maruz kalacak. Geçen sezonun aksine rüzgar Inter'in arkasında değil, işleri kolay değil. Şanlar eşit, hatta Robben'i dönüşü ile Van Gaal güzelliğini yapabilir.

Diğer eşleşmelere bakınca en dengelisi Roma-Shaktar maçı gibi görünüyor. Lucescu'nun Galatasaray yıllarından bir hesabı da olduğu düşünülürse çeyrek final için şanları oldukça fazla. Yıllardır gruptan bile çıkamayan Ukrayna ekibi bu sene maksimumunu yapmaya niyetli, çeyrek final zaten elle tutulur hatırı sayılır bir başarı. Sonrası ile kura şansına bakar.

Milan -Tottenham maçı zevli geçmeye aday eşleşmelerden. Redknapp'ın takımı Inter'in önünde zirvede tamamladıktan sonra grubu diğer bir Milano ekibi karşısında da aynı performansı sergileyecek mi hep beraber göreceğiz ama tam bir %50 -%50 durumu var.


Valencia-Schalke mücadelesinde de denge hakim. Her iki tarafın da şanslar eşit. Magath Şampiyonlar Ligi'ndeki parlak performansı lige de yansıtmaya başlar ise işte o zaman Valencia açısından daha zorlu geçmeye aday olur bu eşleşme, yine de açık bir favori göstermez zor. Magath sempatisi ile Valencia'nın göze hoş gelen yetenekli isimler ile bezeli futbolu arasında karar vermek de kolay değil. Hadi bir tahmin yapayım, Magath'ın disiplinli sert futbolu, Valencia'nın göze hoş gelen ymuşak futboluna ağır basar...

Lyon-R.Madrid maçları da intikam rüzgarları esmeye aday maçlardan. Geçen sezon Lyon, Madrid'in kendi evinde final oynama hayallerini yıkan takım olmuştu. Mourinho pek sallamasa da bunu futbolcular üzeride pozitif etki yapacaktır. Favori açık ara Madrid'dir.

Marseille -M.United eşleşmesi de açık ara Manu'yu işaret ediyor. Bu tür mücadelelerde tecrübenin artısı her zaman göz önünde tutulmalı ki aradaki fark da bu açıdan bakınca çok açık.

Kopanhag - Chealsea, tarafında ise sonuç ne olursa olsun Kopenhag'ın bu sezonun parlayan yıldızı olduğu gerçeği değişmeyecektir. Chealsea'nin bayağı bir ağır bastığının üstünde durmaya gerek var mı bilmiyorum..
 
Şubat ayına daha çok var, köprünün altından çok sular akacak. Maçlar yaklaşınca daha net yorumlar yapacağız. Bu arada koyu yazılı takımlar ile de favorilerimi belirtmiş olayım.

Hiç yorum yok: