21 Aralık 2010

Anelka Etkisi

















Kimi futbolcular vardır her daim albenisi vardır , iştah açar arada iniş yaşar gibi olsalarda sonunda şık bir transfer hareketine imzayı konuduruverirler. Anelka belki de bunun en uç örneği olarak bir çoğundan farklı bir yerde durur. PSG ile başlayan kariyerde ara ara ıssız limanlara yelken açılsa da R.Madrid, Liverpool, Arsenal, M. City ve nihayetinde Chealsea'nin sığdırıldığı sağlam bir CV.

Cassano'yu da bu açıdan bakınca hafiften bir Anelka etkisi görüyorum. 17 yaşında Bari'de başlayan kariyerini 5 yıl Roma'da parlattıktan sonra henüz 24'ünde Barnebau semalarına yapılan iniş. 2 senelik kontratının 1 senesini İtalya'da geçirdiğini söylersek İspanya günlerinin pek de parlak olmadığı kısa yoldan anlaşılır zaten. 2008 sonrası memlekete dönüş ve Sampdoria'da özellikle geçen sene Del Neri'nin liderliğinde iyi geçen sezon şimdi O'nu Milan'a taşımak üzere, büyük ihtimalle 1-2 gün içerisinde gerçekleşecek olan bu transfer Cassano'nun son büyük hamlesi olabilir. Formaya en az yıllar önceki bu resim kadar yakın olduğunu söyleyebiliriz pekala...

















 Orta göbeği giderek yaşlanan Milan'a en azından daha genç bir isim olarak geliyor, forvet arkası oynayacağını düşünürsek kadro yapısı itibariyle kendine yer bulabilir, oyun zekasını da fazlasıyla tutatım ama oyunun defansif yönünde daha çok bulunması şart.

Hiç yorum yok: