05 Aralık 2010

Beşiktaş-Bursa Maç Öncesi

Bursaspor seyircisinin yıllar sonra İnönü'ye ilk adımını atması günün en ilginç karesi. Kendilerince oluşturdukları nefret girdabına Beşiktaş'ı da çekerek bir kaçs ezondur deplasman seyircisiz maçlar oynanmasına neden oldu Bursaspor taraftarı artık bu yanlıştan dönülmüş olması işin sevindirici tarafı ama geçen sezon Beşiktaş deplasmanda ligin son maçında  Fenerbahçe'nin puan kaybetmesine rağmen Timsahlar'ı evinde devirip şampiyonluklarına mal olmuş olsaydı bugün gördüğümü tablonun kim bilir kaç sezon daha ötesinde kalacaktık.

Yağmur ve soğuk eşlik edecek sahadaki futbola. Henüz sahayı göremedim ama en azından futbolu etkilemeyeceğini düşünüyor ya da umuyorum. İlk 11'ler de bellli oldu.

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İbrahim Üzülmez, Necip, Ernst, Aurelio, Guti, Ali Kuçik, Holosko

BURSASPOR: Ivankov, Mustafa Keçeli, Ömer, İbrahim, Vederson, Volkan, Svensson, Ivan Ergiç, Ozan İpek, Batalla, Turgay


Schuster, hem Bursaspor'un orta sahada kontrolü ele almasını önlemek hem de Ernst'i daha ileride kullanabilmek içn Necip-Aurelio-Ernst'i aynı anda sürmüş sahaya. Ernst'i hücuma daha çok destek verirken göreceğiz zira Holosko'da Ali'de ne yapacakları muamma adamlar. Guti ve Ernst standartları belli olması itibariyle 2 adam olarak sayılabilir ama Beşiktaş'ın hücum gücü bu 2'nin yanına ne koyacağı ile alakalı olacak bugün. Orta sahada dirençli ama hücum anlamında kısır bir Beşiktaş görmek sürpriz değil. Holosko ve Ali takımın ofansif kaderini çizecek.

Bursaspor'da en önemli gelişme Ergiç ve Insua'nın aynı anda sahada olması. Ömer Üründül bu kadroyu beğenmeyip orta saha direncinin düşeceğinden dem vuracaktır ama Batalla bu takımın olmazsa olmazı bence. Böylesine oyun zekası yüksek bir adamın kulübede olması tek klimeyle israftır. Insua yerine ne olursa olsun Batalla'yı tercih ederim Ergiç'in yanında. Sercan'ın da ilk 11'de olmaması Bursaspor'un diğer bir avantajı.

Bursaspor'un bu şartlarda yenilmeyeceğini düşünüyorum. Maçın normal sonucu beraberlik, en uzak ihtimal ise eksikleri ve hücum gücü soru işareti olan Beşiktaş'ın kazanması.

Hiç yorum yok: