03 Nisan 2010

Bursaspor 1:0 Antalyaspor


Maçın özetini yapmak Bursaspor'un bu baskıya ne kadar dayanacağının cevabını bulabilmekten daha önemsiz şu an. Geride kalan 6 haftaya ayrı ayrı her biri ayrı final haftasıymış gibi bakmak gerekiyor. Ankaraspor maçını da dışarıda tutunca elde 5 maç kalıyor, son maç Beşiktaş ile kendi evinde. Bir önceki hafta 3 puan cepte. Olay gelip gelecek 4 maça kitleniyor. Gençlerbirliği (D)-Gaziantep-Galatasaray (D)-Kayserispor maçlarından 12 puan almaları kendilerini şampiyon yapacak ama bunu becerebilecekler mi, mesele zaten bu...

Antalya maçındaki görüntü gelecek haftalar için de ipuçları veriyor. Sezonun sonuna doğru ilerledikçe hedefin büyüklüğünü daha iyi idrak etmenin yansımaları daha stresli bedenler sunuyor yeşil çimlere doğal olarak. 7 dakikada yenilen gol de bunun en iyi göstergesi. Sonrasında yaşanabilecek sıkıntıları beraberlik golünü erken bulmaları önledi. Sahada yaşanılan stres gayet normal ama Bursa adına en olumlu gösterge 2. yarıda dakikalar ilerlemesine rağmen belirli doğruları yapmakta ısrar etmeleriydi.Topu kenarlara aynı kararlılıkla taşıdılar, rakip üzerinde kurdukları bazkı ile defans hatlarını orta sahaya kadar çıkarabildiler. Bu gerçekten önemli, yani bilinçli hareket edebilmek yaşanılan tedirginliği oyuna minimum derecede yansıtmaya çalışmak.

Bursa adına golün geliş dakikası da çok önemli. Bilindik oyun planının bozulduğu Iglesias'ın da girişi ile uzun topları da artık alternatifler arasına aldıkları anda golü bulup hızlı ataklarla gol aramaya başladılar. Volkan Şen'in 2 pozisyonda anlaşılmaz ve gereksiz bencilliği olmasa muhtemelen 3. golü de bulacaklardı. Tamam gençsin, heyecanlısın ama bu kahraman olmaya çalışmak neden? Zaten takımın zirvede yer aldığında adı ilk 3'e yazılacakların başındasın, gerisi hiç önemli olmamalı şu noktada.

Fikstüre bakınca zorlu 4 maç var Yeşil Beyazlılar'ın karşısında. Bugün Antalyaspor'un yapamadıklarının aksine daha iyi ayağa top yapıp skor avantajını ele geçirince sizi zorlayacak ekipler bunlar. Bu akşam uzun süre berabere giden maçı çevirmek için futbolun gerçeklerine sadık kalara elinden geleni yapsa da Bursa, maçın gidişatında rakibin de etkisini göz önüne alarak daha dikkatli olmalılar. Örneğin önümüzdeki hafta kağıt üzerinde deplasman gibi dursa da muhtemeln Bursa'dan gelecekler ve Ankara'dan katılacak Ankaragücü taraftarları ile bir ev sahibi havasına bürünmeleri beklenebilir. Tek yapacakları sabırlı olmak, gereksiz panikten uzak durarak oynama ve kesinlikle skor dezavantajına bu 4 maç için düşmemek. Önlerinde zorlu engeller olsa da Türk Futbolu adına çok şeyi başarmak için başka şanslar yok.

Hiç yorum yok: