18 Nisan 2010

Fenerbahçe-Beşiktaş Maç Önü


Maçın başlamasına yaklaşık 40 dakika var ve ilk 11'ler belli oldu:

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Santos, Bilica, Lugano, Selçuk, Emre, Mehmet Topuz, Özer Güiza Alex

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Kaş, İbrahim Üzülmez, Sivok, Ferrari, İbrahim Toraman, Ernst, Fink, Tello, İsmail Köybaşı, Bobo

Bu kadroların ortaya koyduğu sonuç çok net: İlk golü Fenerbahçe atar ise maçı kesin alır, Beşiktaş'ın gol bulması maçın uzun süre 0-0 gitmesine bağlı gibi. Eldeki kadronun hücum yaratıcılığı anlamında bugün çok zorlanacağı ortada. Yedek kulübesine bakınca Denizli'nim alternatiflerinin kısıtlı olduğunu da belirtmek gerek.

Fenerbahçe'de 2 isimin akibeti merakla bekleniyordu, Gökhan ve Bilica'nın kadroda oluşu savunmanın eski düzenine kavuşacağını gösteriyor.Son haftalardaki sağlam takım savunmasına dönüş yapılacağını söylemek kahinlik olmaz. Özer-Alex-Emre-Topuz-Güiza 5'lisi muhtemelen fazlasıyle motive oldukları bu maçta iştahla gol için yüklenecekler Beşiktaş kalesine. Oldukça efektif işler yapması çok olası bu isimlerle Sarı Lacivertli ekibin.

Yukarıdaki hücum beşlisinden hareketle Denizli'nin sahaya sürdüğü savunma kurgusuna bakınca İbrahim Kaş tercihinin tam bir muamma olduğunu çok net söylemeliyim. Santos-Özer yoklamalarına nasıl karşı duracağı tam bir soru işareti. İrahim Toraman'ın sağ tarafta başlayıp, Uğur'un göbeğe çekilmesi de ciddi bir alternatif olarak değerlendirilebilirdi. Burada Denizli'nin Fenerbahçe orta sahasına karşı daha sert ve mücadeleci bir orta saha yapısı oluşturma tercihi ile değerlendirilebilir. Bu bakışı mantıklı bulabilirsiniz ama sağ tarafa koyduğunu isim İbrahim Kaş ise orada 2 kere düşünmek lazım. Sol önde İsmail tercihi de Holosko'nun yabancı sayısına takılması ile birlikte değerlendirilmeli ama ne sunacağını tahmin edebilmek zor. İbrahim'e vereceği destek Fenerbahçe'nin sağ kanat performansını belirleyecek. Sakatlara bakınca Ekrem'in yokluğu bu maç özelinde en önemli eksiklik olarak duruyor. Sadece onun varlığı bile takıma güç katma anlamında fazlasıyla yeterli olabilirdi.

90 dakika sonunda genel bir değerlendirme yapacağız elbet ama maç önünün bize söyledikleri galibiyete Fenerbahçe'nin fazlasıyla galibiyete yakın ekip olarak durduğu. Beşiktaş'ın standart performansının üstüne çıkması gerekiyor bu maçtan en az 1 puan ile ayrılması için. Gol kısırlığı konusunda bu sene tartışmasız üstün başarı gösteren bir takımın takım savunması gayet iyi olan bir takım karşısında fazlasını beklemek de haksızlık değil.

Hiç yorum yok: