25 Nisan 2010

Gould'a Yazık Oldu...


Dünya sıralamasının 49 numarasıydı Martin Gould. Çeyrek final öncesi Neill Robertson eşleşmesinde kendisine haliyle fazla şans verilmiyordu ama maça öyle bir giriş yaptı ki ilk 6 frame'i sildi süpürdü, ilk seansı da 6-2 önde kapadı. Bir anda tüm dikaktleri üzerine çekmeyi başarmıştı, 28 yaş çok da geç sayılmazdı aslında. Çeyrek finale çıkmak demek sıralamda ilk 32 arasına girmek demekti ki bu inanılmaz bir yükseliş olacaktı onun için.

2. seansda fark arttırmayı bildi ve karşılaşmayı kazanmaya yalnıza 2 frame uzaklıktaydı.Neil Robertson'ın işi gerçekten de kolay değildi artık 11-5'den gelip seriyi lehine döndürmek geri dönüşlerin kralını yapmak gibi bir şeydi. Üstelik genel oyun düzeyi de ortalamasının altındaydı ve Gould'da oldukça moralliydi.

Ne olduysa bu senas arasında oldu, Robertson garip iksirler de içmiş olabilir ve 3. seans'da üst üste 5 frame'i kazanarak skoru 11-10'a getirmeyi başarmıştı. Gould için asıl imtihan şimdi başlıyordu, Robertson rüzgerı arkasına almış ve kendisi üzerindeki baskı oldukça artmıştı. Son bir gayretle 12-10 yaptı skoru ve derin bir nefes alma yı başardı. İhtiyaç duyduğu şey yalnızca 1 frame'di. Gelin görün ki Robertson'un arkasındaki rüzgar değil adeta fırtınaydı ve 3 frame üst üste alarak tüm dikkatleri üstüne çekmiş olan Gould'a hayal kırıklığının kralını yaşattı. Gerçekten de Gould'un o halini görmek insanı rahatsız edecek cinsten iç burkucuydu. Mesela Steve Davis'de büyük bir iş yaptı son Dünya Şampiyonu'nu yenerek ama oyun kalitelerini kıyaslayınca Gould'un masada sundukları açıkçası daha cezbediciydi. Kariyeri adına iyi fırsattı, tek kelime ile yazık oldu.

Tabiki Robertson'ın geri dönüşü de alkışı hakediyor ama adam her zaman 11-5'den maç aldırmazlar dikkat etmek lazım.

Çeyrek final eşleşmelerini de verelim bu arada:

Sonuçlanmayan maçların 2'si 4-4'lük eşitlik ile gidiyor. Ronnie bir ara skoru 4-1 yaptı gayet formda görünüyordu ama Steven Hendry'nin favorisi Williams ilk seansı eşitlik ile bitirmeyi başardı. Carter-Perry tarafında da dengeli bir oyun var. Ronnie ve Carter'ı çeyrek finale yakın isimler olarak belirtmiştik ama düşündüğümüz kadar kolay olmayacak anlaşılan.

Ding, Murphy maçı da sağlam olacak ama bence Ding önde. Murphy geçen sezon finale kadar çok iyi gelmiş ama Higgins'e fena toslamıştı. Bu sene ayı şeyi başarabilecek mi göreceğiz. Selby-Hendy maçı da büyük çekişmeye sahne olabilir. Son dönemde düşüşte oan Selby ile 90'ların ruhunu aratan Henry için çıkış maçı olacak.


Steve Davis geçen sene Robertson'a boyun eğmişti ve müthiş oynamıştı Neil. Bu defa 30. yıl gazıyla "Steve Abi" elbet birşeyler planlıyordur. Mark Allen geçen sezon olduğu gibi çok formda, Ronni'yi evine göndermişti. Çeyrek finalde rakibi eski şampiyonlardan Dott, güzel maç olacak.

Quarterfinals

(Best of 25 frames)
 
Steve Davis                   v   Neil Robertson (Australia)
Allister Carter/Joe Perry     v   Ding Junhui (China)/Shaun Murphy
Graeme Dott (Scotland)        v   Mark Allen (N.Ireland)
M Selby/S Hendry (Scotland)   v   Mark J Williams (Wales)/Ronnie O'Sullivan

Hiç yorum yok: