17 Nisan 2010

Başka Adam mı Kalmadı?























Dün "Cimbom'dan Kartal'a 1 Gol Daha" başlıklarıyla verildi Adnan Sezgin-Haldun Üstünel'in Serdar Özkan'ı Galatasaray'a getirme çabaları. Gökhan Zan transferinden sonra atılan bu gol herhalde Beşiktaş'ın son 1 yıl içerisinde kendi ağlarında görmekten fazlasıyla mutlu olduğu yegane skordur.

Geçen sezonda bu zamanlar da Mustafa Sarp haberleri çımıştı, "inşallah doğru değildir, gereksiz hamle" diye yazmışyım bloğa. Bu defa bu temenni cümlelerini dahai yazamıyorum, biliyorum ki Adnan-Haldun 2'lisinin batan geminin mallarına, beleş oyunculara inanılmaz zaafı var, daha da kötüsü "ya bizde oynarsa" gibisinden izahı zor bir mantıkları da var. Yaser, Ferdi, Serkan Kurtuluş gibi adamları alarak kadro derinliği oluşturulamayacağını anlayamayanlar, "futbol aklı" yoksunu Serdar'ı da aynı kafayla transfer ediyorlar. Bu işin lamı cimi yok böyle adamlarda kadro derinliği falan oluşturulmaz ancak kendinize kandırır, ondan sonra da çıkıp "Türkiye'nin en iyi kadrosu bizde" naraları atarsınız. Az önce NTVSPOR'da alt yazıda gördüm, Leverkusen Hırvatistan'ın adı sanı duyulmamış bir takımından 19 yaşında bir genç ile gelecek sezon için anlaşıyor, siz gelişim umutları kaf dağının ardında kalmışlar ile uğraşıyorsunuz, bravo.... Rijkaard'ın bu sezon yapılan transferleri gördükten sonra kendi onayı olmadan kimsenin alınmasını istememesi en mantıklısıydı, zira kadronun hali ortada ama yine yöneticiler bildiğini okuyor anlaşılan yoksa Surinamlı'nın bu admadan bir halt olamayacağını anlayacağı aşikar.

Galatasaray neden bu halde, neden hedeflerinin gerisinde kalıyor sorularının cevapları sanırım gayet net. İş bilmez, futbolun f'sinden çakmayan adamların yönettiği bir branştan başarı beklemek pek akıl karı değil. Ben inanın geleceğe dair umutlarımı dordurup gerektiğinde tekrar çıkarılmak üzere saklıyorum, birazcık bu işten anlıyorsam bu mantıkla başarı gelmeyeceğini net olarak söyleyebilirim. Bu kadar yanlışı yapan nasıl doğruyu bulur orası ciddi soru işareti işte. Tek şans Hollandalılar'ın yüzü suyu hürmetine başarının gelmesi yoksa zor be...

Hiç yorum yok: