19 Kasım 2009

Dinamit

Salsabasket'in ortaya çıkardığı gerçekler gündeme bomba gibi düştü. Adnan Polat'ın Mart seçimlerinde elindeki gücü kaybetmesini sabırsızlıkla bekleyenler ya da koskoca camianın adını şaibeli olaylar ile yan yan anmak isteyenler hatta yıllarca ağızlara dolancak bir malzeme peşinde koşanlar için daha iyi bir fırsat bulunamazdı. Saçma sapan, mantıkı sınırlarının bir kaç kilometere yakınından bile geçemeyecek bu hareketin açıklaması nedir, o an neler düşünülerek böyle davranılmıştır bilmiyorum aslında bilmek de istemiyorum çünkü tam da "Özrü Kabahatinden Büyük" cümlesine anlam kazandıracak bir durum ile karşı karşıyayız.

Yönetim Kurulu ilk olarak teknik ekibi görevden alarak başladı işe ama bu hamle ile sınırlı kalınmayacağını tahmin ediyorduk. Derken gün içinde Yiğt Şardan'ın istifa haberi duyuldu. Açıklamasında olaydan haberdar olmadığının altını çizerek sorumluluğu kabul ediyor ve istifasını belirtiyor. Galatasaray adına en büyük kayıp bu olurdu: Yiğit Şardan'ın kulüpten ayrılışı. Yönetim Kurulu içerisindeki kuru kalabalık arasında iş yapan bir kaç kişi arasındayken böylesine bir olay sonucu veda etmesi gerçekten büyük kayıp ama "Şeritain kestiği parmak acımaz" diyerek sineye çekmek gerekecek anlaşılan.

25 Kasım'da yapılacak olan Divan Kurulu Toplantısı ile çok daha büyük sarsıntılara sahne olacak. Yönetim Kurulu'na yüklenmek için beklenen fırsatı bulanlar kürsüde yer arayacaklar kendilerine. Mart seçimlerinde de Adnan Polat'ın önünü tıkar mı ya da erken bir seçime gidilme kararı alınır mı göreceğiz.

Az önce Okan Çevik'in açıklamalarını da okudum. Milli duyguların kabarması gibi bir saçmalık sürmüş ortaya. Zaten bu duygu kabarmasını yaşadığımız anlar başımıza en büyük belaların açılmasın yol açmıyor mu? Almanya'da sıradan 3-5 hazırlık maçı yapıyorsun, sanki Cemal Nalga Jordan'ımsı bir performansa sahip de ondan vazgeçemiyor üstüne üstlük milleti enayi yerina koyup kurnazlık yaparak başka forma ile sürüyorsun sahaya. Amatör liglerde bile insanların yaparken defalarca düşüneceği bir hareketi Galatasaray gibi bir takımın Basketbol Takımı'nda iç rahatlığıyla yapabiliyorsun. Bravo!!!

Cemal Nalga tarafına gelinirse muhtemelen katmerli bir ceza alacak o da. Bu karar alınırken neler yaşandı, aralarında ne tür diyaloglar geçti bilemiyoruz ama kendisinden çok başkalarının verdiği bir karar ile ceza alacak olmak işin en acı tarafı. Keşke kurnaz davranıp, bu planı Nalga bozabilseydi, maça çıkınca sakatlanıp oyundan çıkma gibi ince bir oyun çevirip yine rezillik meydana çıksa da ucundan yırtabilseydi ama o zekaya sahip olmasını da beklemiyorum. Şimdiden geçmiş olsun demek lazım çünkü ucuz yırtaması kolay değil.

Galatasaray'ın içine konulan bu dinamitin yaratacağı tahribatı önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz ama olayın neden yapıldığı sorusuna cevap aramak ama her defasında bu soruya hiç bir cevap bulamamak da aynı tahribatı yaratan bir etkiye sahip. Şaşılacak şey doğrusu!

Hiç yorum yok: