25 Kasım 2009

Barça - Inter Maçının Ardından

Messi ve İbrahimovic'în yokluğunda Barcelona'nın zorlanacağı düşüncesi hakimdi ama futbolda sistemin ve orta sahanın önemi dün Barça'yı 90 dakika rakibini sahadan silecek kadar etkili kılan en temel 2 unsurdu. Sahayı enlemesine ve boylamasına bu kadar etkili kullanabilmek, defanstan ne şart altında olunursa olunsun ilk hedefin topu oyuna düzgün sokmak, topu bu kadar iyi koşturarak rakibin yormak ve daha altını çizerek belirtilecek bir çok futbol güzelliği...

Barça'yı bu kadar farklı kılan kenarda 2 yıldız ismi otururken bile izleyenleri mest etmesini saplayan ise Xavi-Iniesta ikilisinin oyunun 2 yönünü de kusursuz oynayan yapısı. Gerektiğinde oyunu hızlandıran, dikine oynayan, müthiş ara paslara atan bu ikili 4-3-3 oynayan diğer takımlara nazaran Katalan ekibinin futbolundan başka bir tat alınmasının ana sebebi. Özellikle Iniesta'nın sahanın oyun sitili, topu taşıyışı, bir mıknatıs gibi ayağına yapıştırışı izlerken müthiş keyif veriyor. Barça için olmazsa olmaz ilk isim Messi değil, kesinlikle Iniesta'dır.

Dün atılan 2 golün forvet ve orta ssaha oyuncularından gelmesi, sahadaki forvet sayısını atılacak gol ile orantılı bulanlar için ders niteliğinde. Eğer etkili bir orta sahanız var ise, takımdaki herkes gol atabilir. Üstelik asıl forvetiniz sahada değilken bile kolayca gol bulabilirsiniz.

Mourinho'ya ya gelince O'nu hiç bu kadar çaresiz durumda görmemiştim, sadece sahadaki oyuncular değil saha kenarında O da ilk dakikalardan itibaren havluyu atmış, 90 dakikanın bitimini bekler gibiydi. Bu egoyu bu kadar sinmiş hale getirmek bile başlı başına büyük iş.

Maçın bombası ile Rıdvan Dilmen'den : "Suçunu itiraf etmeyen adamı, Barcelona'ya karşı orta sahada oynatacaksın."

Hiç yorum yok: